По искане на служебния премиер Димитър Главчев ДАНС ще разследва

...
По искане на служебния премиер Димитър Главчев ДАНС ще разследва
Коментари Харесай

По искане на Главчев: ДАНС ще разследва казуса със Симеоновския лифт

По искане на служебния министър председател Димитър Главчев ДАНС ще проверява проблема със Симеоновския въжен превоз. Министър-председателят разпореди на организацията да ревизира обстоятелствата и събитията, довели до прекъсването на оборудването.

В писмото си до ДАНС министър-председателят подчертава върху необятното публично неодобрение по проблема. Със прекъсването на последния работещ кабинков въжен превоз
пораждат въпроси във връзка с екологичната и транспортната сигурност
на района, както и по отношение на качеството на живота и здравето на жителите, акцентира още министър председателят.

Главчев е изискал от време на време организацията да го уведомява за хода и резултатите от инспекцията.

По-рано през днешния ден стана ясно, че в четвъртък ще има две изключителни съвещания на СОС, като едното ще е точно за проблема.

Първото съвещание ще е от 10 часа и ще е за неработещите лифтове към Витоша. В 12 часа пък ще има още едно съвещание поради новата организация на придвижването.

До съвещанието за лифта се стигна по искане на ГЕРБ. Причината е новината отпреди ден, че Симеоновският въжен превоз стопира вечно. „ До затварянето на Симеоновския въжен превоз се стига поради бездействието на кмета. Не може да имаме фейсбук кмет. “  Тази позиция изрази заместник-председателят на Столичния общински съвет и член на ГЕРБ Георги Георгиев.

Той изиска неотложно да се освободи заместник-кметът по правни въпроси на Столичната община. На съвещанието на СОС би трябвало да бъде изслушан Васил Терзиев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР