Бойко Борисов трябва да стане премиер, ако ГЕРБ излъчи правителство

...
Бойко Борисов трябва да стане премиер, ако ГЕРБ излъчи правителство
Коментари Харесай

Захариева: Борисов трябва да стане премиер, ако ГЕРБ излъчи правителство

Бойко Борисов би трябвало да стане министър председател, в случай че ГЕРБ излъчи държавно управление след изборите на 9 юни, счита Екатерина Захариева, лидер на листата в Пазарджик на ГЕРБ-СДС.

" Разбира се партията ще реши кой ще бъде излъчен за министър председател, само че Борисов е най-опитният човек на нашата партия. Това е моето мнение и на доста от нас ", посочи Захариева в изявление за предаването " Лице в лице " по бТВ.

Вчера бившият финансов министър Асен Василев разяснява, че знае какви са проектите на Борисов и Пеевски.

" Планът е Борисов да стане президент, а Пеевски - министър председател. Беше ми казано в прав текст. Казах им - пробвайте се, българският народ ще ви изгони с камъни ", сподели той и добави, че това станало ясно още през март, преди така наречен " сглобка " да се разпадне. 

По думите на Захариева от присъединяване в " сглобката " с ПП-ДБ ГЕРБ е научила доста уроци.

" Не бива да се върви против разпоредбите на демокрацията, тъй като това заплашва самата народна власт. Спечелилият най-вече доверие от българските жители би трябвало да е мандатоносител и надлежно да има най-голяма отговорност. Не бива да се прави коалиция или некоалиция. Това е най-важното наше послание- няма да въврим против разпоредбите на демокрацията ", разгласи депутатът от ГЕРБ.

Тя разгласи, че партията ще показа напълно скоро програмата, с която се явява на изборите. От пресцентъра на ГЕРБ оповестиха, че управническата стратегия ще бъде показана на следващия ден, 21 май, от 11 часа. Според нея в идващото държавно управление министрите би трябвало да са политици с опит, тъй като никой няма да им даде толеранс от 100 дни да се ориентират в ситуацията.

" Ясно е, че държавното управление ще е съдружно, извънредно време е да се научим на колационна просвета - с съдружно съглашение, с ясно разпределение на тежестта, по този начин както са ни подредили гласоподавателите, а не по този начин както на някой му се желае да узурпира ", сподели още Захариева. Тя уточни, че хората, с които се срещат, не харесват ПП-ДБ, " изключително Политическа партия ". 

" Хората ни споделят повече с ПП-ДБ не, изключително с Асен Василев ", уточни депутатът от ГЕРБ-СДС. На въпрос с коя партия биха създали коалиция, Захариева отговори, че не вижда по какъв начин ще работят с антиевропейска партия и избират работа с евроатлантически настроените парламентарни групи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР