МОН: Няма да има ощетени ученици на матурата по БЕЛ

...
МОН: Няма да има ощетени ученици на матурата по БЕЛ
Коментари Харесай

МОН: Няма да има ощетени ученици на матурата по БЕЛ заради липсващи диаграми

МОН: Няма да има ощетени възпитаници на матурата по БЕЛ поради изчезнали диаграми
Оценките на учениците от матурата по български език и литература (БЕЛ), провела се в петък, изрично няма да бъдат повлияни от техническата неточност при провеждането на изпита, поради която някои възпитаници получиха проби с изчезнала диаграма. Това увери заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова.

„ Това е механически проблем, който ще се обяснява. Всеки съответен проблем ще се поправя настрана в учебните заведения. Става въпрос за дребен брой възпитаници, само че изрично няма да бъдат ощетени, дано бъдат спокойни “, сподели тя.

Тя беше безапелационна, че и „ теч “ от министерството на образованието няма по какъв начин да има. Взети са ограничения за сигурност, уточни тя. „ Не ми се желае да имам вяра, че има толкоз доста възпитаници, които разчитат на този вид “, добави тя.

На изпита по български език и литература в петък се явиха близо 47 000 зрелостници. Днес те поставят втория си наложителен държавен зрелостен изпит – по профилиращ предмет, изучаван в 11 и 12 клас, или по доктрина на специалността за учениците от професионалните гимназии.
Още по тематиката:

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР