И геодезисти ще участват в екипа, разследващ, катастрофата с кола

...
И геодезисти ще участват в екипа, разследващ, катастрофата с кола
Коментари Харесай

И геодезисти в екипа, разследващ катастрофата с Кирил Петков

И геодезисти ще вземат участие в екипа, проверяващ, злополуката с кола на НСО, возеща съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков.

Прокуратурата ще ги наеме, с цел да създадат геодезична фотография и експертиза. Идеята е по този начин да оказват помощ в следствието на аргументите за жестоката злополука край Аксаково, заяви БНР.

При случая в четвъртък с колата на службата за защита, която превозваше някогашният министър председател и сегашен народен представител Кирил Петков,
почина 63-годишният водач на граждански автомобил,
като пострада тежко и брачната половинка на починалия. Нейното състояние  сега е устойчиво. Но тя към момента е в реанимацията на Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Св. Анна “ във Варна. Пътуващите четирима от колата на НСО бяха невредими.

В понеделник стана ясно, че ще има още един оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково. Той ще бъде осъществен от специалисти на Военната прокуратура, свързани с следствието.

Автомобилите от злополуката се намират на охранителен паркинг във Варненска област. Експерти ще ревизират дали бутоните в колата на НСО за светлинна сигнализация са били включени. Те ще уточнят и други елементи, свързани с автотехническата експертиза.

Резултатите от аутопсията на мъжа са съвсем подготвени, чакат се кръвните проби, настояват още от държавното обвиняване.

Участъкът, на който се случи тежката злополука,
не се характеризира като сектор с централизация на ПТП-та или като рисков,
разгласи комисар Мария Ботева от Пътна полиция пред Нова тв, разяснявайки случая с автомобил на НСО край Аксаково.

След злополуката с кола на НСО, в която е пътувал и Кирил Петков, справката в „ Пътна полиция “ сочи, че и двамата водачи имат прегрешения обратно в годините, сподели още тя.

„ Такива, които не въздействат директно на сигурността на придвижването. Примерно погрешно паркирано транспортно средство “, изясни комисар Ботева. Тя призна, че
водачът на НСО е глобяван обратно във времето и за превишена скорост.
„ Пренебрежимо ниско превишения на скоростта 10-20 км. Общо четири регистрирани такива “, посочи Ботева.

Направена е инспекция на историята на нарушаванията на двамата водачи – от момента на придобиването им на дееспособност до момента. Особено във връзка с умрелия лидер може би сега не е тематика да обсъждаме какъв брой и какви са неговите прегрешения. Също и за лидера на автомобила на НСО. Но това, което мога да кажа е, че във всички случаи техните прегрешения са обратно в годините. По-скорошни, които имат, са
такива, които не въздействат директно на сигурността на придвижването
по пътищата от позиция на попадане в рискова обстановка и предизвикателство на ПТП, разяснява комисар Ботева.

По отношение на знака „ Стоп “,
за който имаше информация, че водачът не е видял,
тя сподели, че първичният оглед сочи, че знакът е подложен на вярното място.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР