Всеки президент първи мандат мисли за втория, тази активност е

...
Всеки президент първи мандат мисли за втория, тази активност е
Коментари Харесай

Калфин: Само ние сме без план за излизане от кризата

Всеки президент първи мандат мисли за втория, тази интензивност е подготовка за идната година, той през цялото време се сложи като контрапункт и опция за държавното управление. Не мисля, че Радев възнамерява да сътвори политически план по сходство на АБВ на Първанов. Това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3 някогашният вицепремиер и политик от АБВ Ивайло Калфин.

" Мая Манолова още на кметските избори даде поръчка за политическо наличие като опция на ГЕРБ. Доста ѝ е улеснено, тъй като против ГЕРБ е много разпиляно наличието. Винаги съм мислил, че би трябвало да се върви към консолидация, в случай че всяка партия си пази дребното дворче, няма да се получи ", счита той.

" Гергов сега има огромен политически комфорт, тъй като няма мощна съпротива против себе си. В цяла Европа доверието към изпълнителната власт се увеличи, притихна опозицията. При икономическите и обществени проблеми доста мъчно ще се резервира високият рейтинг ", показа Калфин.

" Трябва да сменим метода, по който гледаме на парите от Европейски Съюз, това са доста средства вкупом. Ако не се възползваме, не да ги похарчим, а очевидно да се увеличи качеството на живот и приходите, ще бъде тъпо и ще повлияе на политическата борба в идващите месеци.

Правителството избра позиция да не харчи пари по време на рецесията. Голямата част от компаниите и хората бяха оставени да се оправят със спестяванията си. Няма проект за излизане от рецесията, в цяла Европа има, само че тук не ", разяснява политикът.

" Идеята е да задържим стопанската система с държавни средства. Иначе ще е по-дълбоко рухването и по-бавно възобновяване. Има над 1 млн. души, които не получиха нищо, 300 души получиха по 1 минимална работна заплата от самостоятелните актьори. Намаляването на Данък добавена стойност ще усили минималните осигурителни прагове – по този начин страната ще прибере повече в сравнение с ще даде. Това ръководство без проект съм песимистичен, че ще донесе позитиви на ГЕРБ на изборите. В България налози се събират от хора с ниски приходи, върху високите приходи няма налози, върху прекачване на парцели също. Има трайно дразнение в връзките с Русия, което идва от тях ", показа Калфин.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР