Читалището в Шипка отправи апел в социалната мрежа Facebook за

...
Читалището в Шипка отправи апел в социалната мрежа Facebook за
Коментари Харесай

След опустошителната буря: Читалището в Шипка има нужда от подкрепа

Читалището в Шипка насочи зов в обществената мрежа Фейсбук за поддръжка след опустошителната градушка . Оттам обясниха, че невижданото злополучие се е съчетало с неприятното положение на покрива и по тази причина се нуждаят от огромна помощ. 

„ С помощта на другари и доброволци беше отводнен таванът и почистена галерията. С помощта на доброволците от Взаимопомощ измит двора на Чирпанлиевата къща. Картините прибрани в сухата част на читалището – въпреки, че след градушката и ремонтираната част е към този момент уязвима. Дървената структура на покрива на читалището е в неприятно положение и належащо освен замяна на керемиди, а повсеместен ремонт. Общата повърхност на покрива е 630 кв. м. “ , обясниха още от читалището. 

Те подчертаха, че има потребност от разчистване на доста огромно количество строителен боклук от тавана . Заедно с водата той тежал доста и това носело риск от пропадания. 

Всички къщи и градини в град Шипка били потърпевши и по тази причина нямало към този момент запас даже и с поддръжката на доброволците. 

Затова бе насочен апел за дарения, тъй като нужната сума за ремонта е огромна . Всеки, който желае да помогне, може да го направи на следната банкова сметка:

IBAN -BG64STSA93000028377840
BIC – STSABGS
Титуляр – НЧ „ Светлина -1861 “ гр. Шипка
Основание – За възобновяване.

Пожар в гараж в Хасково, има потърпевш

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР