СподелиТих преврат“ бе извършен в БСП вчера, след като дни

...
СподелиТих преврат“ бе извършен в БСП вчера, след като дни
Коментари Харесай

Какво ще се случи в БСП след „тихия преврат“?

Сподели
„ Тих прелом “ бе осъществен в Българска социалистическа партия през вчерашния ден, откакто дни по-рано Корнелия Нинова подаде оставката си като водач на партията поради пагубните резултати на вота. В събота Националният съвет на столетницата се събра и излъчи Атанас Зафиров за краткотрайно изпълняващ ръководител до конгреса през ноември. За началник на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ беше определен Борислав Гуцанов. Така беше неодобрена Нинова, която беше показала Георги Свиленски.

Преди началото на Националния съвет Свиленски гостува в Българска национална телевизия и заприказва за „ превратаджии “. В заговора той включи близки до Нинова зам.-председатели Кристиан Вигенин, Владимир Москов, Атанас Зафиров, както и организационния секретар Борислав Гуцанов.

Самата Корнелия Нинова не взе участие в Националния съвет и в навечерието му подаде оставка на цялото Изпълнително бюро. Час преди да стартира съветът пък в събота тя пусна пост във фейсбук. Ето какво написа Нинова:

„ Поех отговорността и подадох оставката си до всички структури и членове на Българска социалистическа партия. Вчера я изпратих и до Националния съвет, който се събира през днешния ден. Заедно с нея подадох до Пленума и оставката на цялото Изпълнително бюро “.

Нинова уточни, че няма да взе участие в работата на груповите органи на партията, с цел да няма спекулации, че им въздейства по някакъв метод. И прикани членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия да подтиснат персоналните си упоритости, омразата и реваншизма, да проявят разсъдък и да не хвърлят партията в безпорядък.

Апелът й по никакъв метод не попречи на членовете на Националния съвет да извършат в събота „ тихия прелом “ в Българска социалистическа партия, който се готвеше от дълго време. Зафиров отхвърли да е изработен подобен.

„ С днешните решения разбихме няколко неистини – за някакъв прелом, който се прави в партията и тъмни сили, които стоят зад уредниците на днешния Национален съвет “, сподели Атанас Зафиров след края на съвещанието. Той акцентира, че уредниците му са законното управление и законното Изпълнително бюро.

„ С днешното съвещание се върнаха груповото начало, разпоредбите и уставът във действието на партията и обратно на всички изписани неистини, не е имало реваншизъм, рязане на глави, подправени делегати и така нататък “, добави Зафиров. По думите му всички решения на съвещанието са взети с болшинство над 100 гласа и са доказани решенията на Изпълнителното бюро на партията.

В Българска социалистическа партия започва цялостен цикъл от четири избора, които ще приключат с конгрес през ноември, уточни още Зафиров. Избран е изпълняващ функционалностите ръководител на партия, както и работна група с ръководител Борислав Гуцанов, която да управлява и управлява процеса по подготовката по протичането на цикъла избори.

За ръководител на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ беше препоръчан и определен Борислав Гуцанов, а Драгомир Стойнев ще бъде препоръчан за зам.-председател на Народното събрание. На съвещанието е определен и началник на делегацията на социалистите в Европейския парламент – Кристиян Вигенин, съобщи Атанас Зафиров.

Според него стартира развой на обединяване и единение в партията и диалози в лявото политическо пространство за единство. На събора на Бузлуджа каним всички леви партии и придвижвания да бъдем дружно и да сме единни, добави той.

Усилията ще бъдат ориентирани към затваряне на всички фронтове във и отвън партията, защото би трябвало да се градят мостове, а не да вършим по този начин, че да сме в изолираност, сподели Борислав Гуцанов. Пътят е към отваряне на Българска социалистическа партия, връщане на афектираните, които по някакъв метод не са се почувствали на мястото си. По думите му България има потребност от мощна лява партия.

Дали това ще се случи, откакто Корнелия Нинова беше изолирана от съпартийците си, следва да забележим.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР