Премиерът Димитър Главчев се снима с президента на Украйна Володимир

...
Премиерът Димитър Главчев се снима с президента на Украйна Володимир
Коментари Харесай

Премиерът Димитър Главчев се снима с Володимир Зеленски

Премиерът Димитър Главчев се снима с президента на Украйна Володимир Зеленски. Това се случи на мирната конференция за Украйна в Швейцария без присъединяване на Русия. Междувременно в собствен пост във Facebook министър-председателят на служебното държавно управление Димитър Главчев разгласи, че България продължава да поддържа Украйна в нейната обективна идея. Главчев написа още, че „ България остава напълно ангажирана със мощния и обединен отговор на НАТО, Европейски Съюз и интернационалната демократична общественост на съветска военна експанзия против Украйна. И добави, че страната ни поддържа и евроатлантическата вероятност на украинската страна.

SafeNews разгласява целия текст без редакторска интервенция:

Пристигнах в швейцарския курорт Бюргенщок, където ще вземам участие в Първата среща на върха за мир в Украйна. Бях посрещнат от президента на Конфедерация Швейцария Виола Амхерд и от президента на Украйна Володимир Зеленски. В основата на форума е самодейността „ Формула за мир “, която беше показана от украинския държавен глава на 15 ноември 2022 година по време на срещата на върха на Г-20 в Индонезия. Това е концептуален проект от 10 точки (стълба), чиято цел е преустановяване на войната в Украйна и реализиране на изчерпателен, обективен и дълготраен мир, в основата на който е опазване на териториалната целокупност на Украйна. Първата среща на върха за мир в Украйна, се организира в швейцарския курорт Бюргенщок. Лидерите дискутират основаването на ясна рамка за преустановяване на войната, даване на гаранции за сигурност, установяване на условия за следвоенно споразумяване, координиране на изискванията за финансиране на възобновяване на Украйна.

България остава напълно ангажирана със мощния и обединен отговор на НАТО, Европейски Съюз и интернационалната демократична общественост на съветска военна експанзия против Украйна. Страната ни продължава да поддържа Украйна в нейната обективна идея да отстоява правото си на независимост и самостоятелност и независимо да избира личните си гаранции за сигурност. България поддържа и евроатлантическата вероятност на украинската страна. Свидетелство за това е признатата на 6 юли 2023 година от Народното събрание Декларация за поддръжка за участие на Украйна в НАТО. България приветства решението на Европейския съвет за започване на договаряния за присъединение на Украйна към Съюза и признава значимия прогрес, който страната е постигнала.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на 

Премиерът Димитър Главчев се снима с Володимир Зеленски 16.06.24 09:29 Делян Пеевски с честитка за Курбан Байрам: Тези дни символизират помиряването и опрощението 16.06.24 09:04 Кърджали се разтресе от смях! Сигнализираха полицията за най-нелепата кражба 16.06.24 08:44 ИСТОРИЧЕСКО! Българската православна черква стъпи в Дубай и направи немислимото! (СНИМКИ) 16.06.24 08:17 Емил Кошлуков се издаде: Праща въздушни целувки на непознати и оставя неприлични бакшиши 16.06.24 07:46

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР