Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в Бюргенщок в Швейцария,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в Бюргенщок в Швейцария,
Коментари Харесай

Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в Бюргенщок в Швейцария, че ще насочи оферти за мир на Русия, откакто те бъдат валидирани от интернационалната общественост, съобщи Франс прес. Украинският водач сподели това по време на интернационалната конференция за мир в Украйна, която се откри през вчерашния ден в Швейцария и продължава и през днешния ден.

Кения, Саудитска Арабия и Турция към този момент показаха страдание, че съветският президент Владимир Путин не е бил поканен да взе участие във форума.

" Тази среща на върха можеше да бъде ориентирана повече върху резултатите, в случай че другата страна в спора, Русия, присъстваше в тази зала ", съобщи турският външен министър Хакан Фидан.

Но болшинството от към 90 страни, присъстващи на форума, показаха поддръжка за Украйна и приканиха за обективен мир, учреден на устава на Организация на обединените нации.

" Когато проектът за деяние бъде комплициран на масата, признат от всички и бъде транспарантен за народите, тогава той ще бъде обявен на представителите на Русия, с цел да можем в действителност да сложим завършек на войната ", даде обещание украинският президент при откриването на двудневната среща на върха.

Президентката на Швейцария Виола Амхърд прикани интернационалната общественост да приготви почвата за директни диалози сред двете воюващи страни.

Вече се обмисля и втора среща на върха, на която Киев се надява, че ще взе участие и съветска делегация.

" Следващата конференция не би трябвало да се организира без Русия. Ние би трябвало да приказваме на врага ", съобщи президентката на Словения Нашата Пирц Мусар.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР