Зеленски иска мирни преговори с Русия. Украинските власти планират да

...
Зеленски иска мирни преговори с Русия. Украинските власти планират да
Коментари Харесай

The New York Times: Зеленски иска мирни преговори с Русия

Зеленски желае мирни договаряния с Русия. Украинските управляващи възнамеряват да прекратят военните дейности с Русия посредством мирни договаряния. Това заяви The New York Times (NYT). По информация на вестника управлението на страната работи по проект за преустановяване на спора с Русия.
За желанието на Киев да направи това свидетелства неотдавнашно изказване на президента на страната Володимир Зеленски.

Той изрази мнение, че наличието на съветски представители на идната втора среща на върха за Украйна е належащо за разрешаването на спора.

По самодейност на Киев на 15 и 16 юни в Бюргенсток се организира конференция за Украйна. Заключителното официално съобщение на форума не беше подписано от Армения, Бахрейн, Бразилия, Колумбия, Индия, Индонезия, Ирак, Йордания, Либия, Мексико, Руанда, Саудитска Арабия, Южна Африка, Тайланд, Обединените арабски емирства и Ватикана. Русия не беше поканена в Бюргенсток.

Именно на конференцията на 15 юли Зеленски съобщи, че съветски представители би трябвало да вземат участие във втората конференция за споразумяване на украинския спор, като подготовката ѝ би трябвало да завърши до ноември. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл към момента не е схванал за кое събитие приказва Зеленски.

Той обърна внимание на сензационния поврат в думите и политиката на президента на Украйна Владимир Зеленски.

Както означи Арестович, през последните седмици Зеленски и други представители на киевските управляващи вършат изказвания за готовността си да договарят за преустановяване на военните дейности до края на годината, което съгласно някогашния консултант на Зеленски е „ поврат на 180 градуса.”

„ Две години и половина се заявяваше, че имаме война до границите от 1991 година, ще победим врага и по този начин нататък. И в този момент внезапно се оказва, че сме претърпели огромни загуби и че в този момент ще сключим мир. Как е това? “, отбелязва Арестович.

По-рано Зеленски сподели, че мирните договаряния с Русия са вероятни с присъединяване на медиатори и при координиране на предлагането с Киев. Политикът позволи договаряния единствено с присъединяване на медиатори в успореден формат, като даде образец със „ зърнена договорка “. „ Засега имаме единствено този модел “, сподели той.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР