Секретарят на Единна Русия“ (партията на Владимир Путин) Андрей Турчак

...
Секретарят на Единна Русия“ (партията на Владимир Путин) Андрей Турчак
Коментари Харесай

Фаворит на Путин, организатор на незаконни фиктивни референдуми в окупираните територии, подаде оставка

Секретарят на „ Единна Русия “ (партията на Владимир Путин) Андрей Турчак подаде оставка.

Този ход се преглежда като намаляване, инициирано от Путин, който по-рано този месец назначи Турчак за губернатор на Република Алтай в Южен Сибир, заяви „ Киев Индипендънт “.

Дмитрий Медведев, ръководител на " Единна Русия " и заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, одобри оставката на Турчак. Медведев назначи Владимир Якушев, делегат на президента в Уралския федерален окръг, на мястото на Турчак като изпълняващ длъжността секретар на партията.

Турчак, който преди този момент беше считан за любимец на Путин, поддържаше гласно пълномащабното навлизане на Русия в Украйна и посещаваше окупираните украински територии, с цел да провежда противозаконни фиктивни референдуми от името на " Единна Русия ".

През последните седмици Путин уволни или промени състава на няколко високопоставени чиновници, в това число на най-високите етажи на военния уред и апарата за сигурност на Москва.

През април някогашният към този момент заместник-министър на защитата Тимур Иванов беше арестуван по съмнение в рушвет, а на 13 май министърът на защитата Сергей Шойгу беше преназначен на поста началник на Съвета за сигурност на страната на мястото на Николай Патрушев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР