Войната в Украйна реанимира и консолидира НАТО. Важни са новите

...
Войната в Украйна реанимира и консолидира НАТО. Важни са новите
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Войната в Украйна реанимира и консолидира НАТО

Войната в Украйна реанимира и консолидира НАТО. Важни са новите отбранителни проекти за районите, другите две тематики са участията на Украйна и Швеция. Срещата във Вилнюс ще даде поддръжка за Киев, само че няма да е безусловна и незабавна - обрисува се да бъде направена стъпка напред във връзка с досегашните задължения към участието на Украйна. Страната няма да извършва Плана за участие, който включва решение на етническите проблеми и тези със съседите по кротичък път. Това сподели някогашният посланик Любомир Кючуков за " Твоят ден ".

По думите му при изискване, че дадена територия на Украйна е окупирана, във всеки миг НАТО би трябвало да влезе в пряк спор. " Това се цели да се избегне, по тази причина участието ще се забави. Турция реализира отстъпки от всички, в това число от Европейски Съюз през Швеция и НАТО. Решенията в Европейски Съюз сякаш от ден на ден се вземат от НАТО. Турция продължава да черпи дивиденти от войната в Украйна ", разяснява той.

Относно отчета на ДАНС Кючуков показа, че риск постоянно има щом има война. " Това, което се споделя за нуклеарен спор е най-притеснително. Важна вест бе пропусната - отчетът на МААЕ, който споделя, че в АЕЦ " Запорожие " няма експлозиви. Притеснително е, че нуклеарните удари започнаха да се битовизират, това е главен риск ", счита той.

Бившият дипломат във Англия Стефан Тафров счита, че със своето местонахождение покрай Беларус и Русия Литва е алегоричен хазаин на срещата на НАТО. На нея ще бъде приключено възобновяване на НАТО, срещу упованията на Русия. Единството на Алианса е укрепено, това е триумф на Байдън. Джейк Съливан от Съвета по национална сигурност на Съединени американски щати сподели, че НАТО ще изпрати положителен сигнал към Украйна за присъединение. Промяната във френската позиция също е основна - Макрон към този момент е бранител на украинското участие. Въпросът към този момент не е дали, а по кое време Украйна ще се причисли към НАТО ", акцентира той.

Според него Ердоган е блъснал пестник на Путин с освобождението на командири на " Азов ". " Това е позициониране на Турция след изборите. Ердоган излиза с укрепени позиции, а след метежа на Пригожин се разбра, че Путин не е толкоз мощен, а това има значение за Турция ", съобщи Тафров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР