Отговорът на Путин: Руските стратегически ядрени сили са в състояние

...
Отговорът на Путин: Руските стратегически ядрени сили са в състояние
Коментари Харесай

Байдън напразно плаши Русия и света със „субкритични” ядрени взривове

Отговорът на Путин: „ Руските стратегически нуклеарни сили са в положение на цялостна подготвеност за обезпечено потребление “

На 14 май на полигона за нуклеарни тествания в Лос Аламос, Невада (на този полигон първата в света атомна бомба, Gadget, е тествана на 16 юли 1945 година ), Съединените щати организират следващия „ субкритичен (или подкритичен) опит “ като част от контрола на положението на нуклеарните бойни глави Това оповестиха от Националната администрация за нуклеарна сигурност /NNSA/ на Съединени американски щати към Министерството на енергетиката.

В същото време организацията означи, че това е 34-ият опит от този тип, не нарушава мораториума върху нуклеарните опити и дава отговор на критериите на Всеобхватния контракт за възбрана на нуклеарните опити, защото не провокира

Вашингтон споделя, че си резервира правото да продължи да организира сходни опити. се споделя в известието на NNSA.

Подобни тествания се изясняват с нуждата да се ревизира В същото време през февруари тази година ръководителят на NNSA Джил Хруби съобщи, че Съединени американски щати остават в подготвеност да проведат подземни нуклеарни опити.

Експериментът може да се преглежда като предизвикателство на първо място към Русия и проява пред съдружниците на готовността на Съединени американски щати да употребяват нуклеарно оръжие при избрани условия.

Русия разполага с информация за подготовка за провокационни проби в Съединени американски щати. Още през октомври предходната година съветското външно министерство предизвести, че Москва си резервира правото да организира цялостни тествания, в случай че американците проведат свои лични.

Пентагонът не се осмели да извърши пълноценни подземни детонации, само че, както се споделя, топката е хвърлена към съветската страна. Досега Москва отбелязва, че следи от близко активността на Съединени американски щати в тази област и ще вземе поради по-нататъшното й развиване при планирането си.

Позицията на Русия по отношение на възобновяването на нуклеарните опити беше обяснена през март тази година от съветския президент Владимир Путин, отбелязвайки:

И добави: На въпрос дали Русия е механически подготвена за това, Владимир Путин отговори: „

Известно е и изказването на заместник-министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, който недвусмислено споделя, че

Американският нуклеарен опит беше признат доста съществено в Корейската народнодемократична република, където осъщественото в Невада също беше възприето като опасност за Пхенян. Информационната организация на КНДР KCNA назова нуклеарния опит на Съединени американски щати най-опасното деяние, което „

„ показва KCNA.

В същото време организацията напомня, че неотдавна Съединени американски щати във военната си борба с КНДР прибягнаха до заплашване на Пхенян с нуклеарния си боеприпас. За първи път през последните десетилетия Съединени американски щати демонстративно изпратиха стратегическа атомна подводница в региона на Корейския полуостров, активизираха активността на „ нуклеарната консултативна група “, която разрешава потреблението на нуклеарно оръжие против КНДР, а през август тази година имат намерение да проведат на практика учения с Южна Корея за упражняване на интервенции с потребление на нуклеарни оръжия.



“, заключава KCNA.

Провокативните дейности на администрацията на Байдън не останаха незабелязани в Япония, страна, която претърпя безчовечен геноцид, когато огромните градове Хирошима и Нагасаки бяха унищожени от атомни бомби. Кметове на тези градове и антивоенни публични организации стачкуваха по отношение на тестванията на Съединени американски щати на нуклеарния полигон в Невада.

Както заяви организация Kyodo Tsushin, писмени митинги са изпратени до посланика на Съединени американски щати в Япония Рам Еманюел и президента на Съединени американски щати Джо Байдън. В известието си, кметът на Хирошима Казуми Мацуи назова дейностите на Съединени американски щати непростими.

В митинга към американския президент се споделя:

Докато вашингтонските стратези „ взривяват “ нуклеарни заряди на компютрите си, Русия систематично и планувано усъвършенства уменията за потребление на нестратегически нуклеарни оръжия. Съответните маневри започнаха в Южния боен окръг.

Както заяви съветското министерство на защитата, провеждащото се обучение е ориентирано към поддържане на готовността на персоналния състав и техническите елементи за бойно потребление на нестратегически нуклеарни оръжия за реагиране и абсолютно обезпечаване на териториалната целокупност и суверенитета на съветската страна в отговор на провокативни изказвания и закани на обособени западни публични лица против Руската федерация.

И дано нашите западни врагове, които до неотдавна бяха наричани „ сътрудници “ в Москва, не се паникьосват, а вършат съществени заключения, осъзнавайки, че сходни нетрадиционни маневри се правят в отговор на очевидни закани за изпращане на войски на НАТО в Украйна за реализиране на „ стратегическото проваляне ” на Русия.

Засега по време на ученията няма да се употребяват самите нуклеарни заряди, само че маневрите ще се организират в условия, оптимално близки до бойните. Но в случай че обстановката го постанова, ясно е, че симулаторите на тактически нуклеарни оръжия и електронните изстрелвания ще бъдат сменени с същински бойни глави, съкрушителните последствия от потреблението на които нашите западни съперници и врагове не могат да избегнат.

За тези опасности предизвестяват и в дружествения на Русия Китай, против който също е ориентирана демонстрацията на „ субкритичните нуклеарни опити “. Китайският дипломат в Япония Ву Дзянхао, говорейки на събитието „ Тайванския въпрос и китайско-японски връзки “ в китайската дипломатическа задача, внезапно предизвести японската страна да не се намесва във вътрешните работи на Китай.

„ сподели той.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17906Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед32222Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед17886Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед12310Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед14757Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118503Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79583„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77981Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР