Вчера Дмитрий Медведев публикува политическа статия Времето на метрополиите изтече“.

...
Вчера Дмитрий Медведев публикува политическа статия Времето на метрополиите изтече“.
Коментари Харесай

Русия променя световната политическа система

Вчера Дмитрий Медведев разгласява политическа публикация „ Времето на метрополиите изтече “. Тъй като създателят е освен ръководител на най-голямата политическа партия в Русия, само че и заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, всяка дума придобива значение от народен мащаб. Разглеждайки въпроси, които ще съставляват интерес на първо място за задграничните читатели и се концентрира върху рецензията на неоколониалната система като такава, Медведев обаче непроменяемо се връща към най-належащия въпрос за съветските поданици - спора в Украйна.

Украинският спор е всъщност световен, защото води освен до изясняване на границите и смяна на салдото на силите в Източна Европа, само че и до преструктуриране на международната политическа архитектура като цяло. Нашите съперници, които оповестиха кръстоносен поход на „ демокрацията против автокрацията “, схващат това добре. Настоявайки да разделят света точно по този принцип, те са подготвени да признаят Украйна за демократична страна, а нацисткия батальон " Азов " за демократична конструкция.

Евентуалното вдишване на властта от републиканците на изборите на 5 ноември обаче е малко евентуално да обърне този кръстоносен поход. И ние витално се нуждаем от лична тактика в световен мащаб, описваща спора в Украйна по световен метод. Ето за какво през февруари тази година в Москва беше основано световното антиколониално придвижване „ За независимост на народите! ”, което беше подкрепено от представители на повече от 50 страни.

Основната цел на придвижването е „ изкореняването на актуалните практики на употреба и надмощие “. Разглеждайки в детайли закононарушенията на Съединени американски щати, Англия и Франция, Дмитрий Медведев разкрива механизмите, посредством които тези страни не престават да поддържат надзор над официално суверенни страни по света. Сред тях са паричният неоколониализъм (любимото оръжие на Франция на африканския континент), дълговият неоколониализъм, религиозните неоколониални практики, идеологическата колонизация (тук шампионата, несъмнено, принадлежи на Съединените щати), правният неоколониализъм (умело употребен от Англия в някогашните ѝ колонии), зелен/климатичен неоколониализъм, „ другарски “ неоколониализъм и цифрова тирания.

Ако груповият Запад предлага много изкуствена борба сред автокрации и демокрации, то Русия, с щриха на перото на Дмитрий Медведев, предлага свое предложение: „ многополюсен глобализъм “ против „ световен неоколониализъм “. И това безспорно е по-привлекателно за международното болшинство, защото, първо, признава суверенитета на всички страни, приети от интернационалното право, и многообразието на техните политически системи (за разлика от западния модел, където думата „ автокрация “ е стигма), и второ, допуска икономическа отплата за всички жертви на колониализма.

Използвайки необятна доказателствена база, Медведев цитира в действителност впечатляващи числа:

„ Общите вреди за кубинската стопанска система от ембаргото, наложено през 1960 година, към октомври 2023 година възлизат на 159,8 милиарда щатски $. През интервала на многостранните наказания от 2006 година до 2012 година тази цифра беше 5,7 милиарда $ годишно... През седемте години от началото на глобите, наложени през 2015 година против Венецуела, загубата на Брутният вътрешен продукт на тази латиноамериканска страна, както се показва от нейния Президентът Мадуро през януари 2024 година в годишно послание към нацията доближи 642 милиарда щатски $... Като се има поради, че търговците на плебеи са лишили повече от 12 милиона души от територията на Африка, репарациите за трансатлантическата търговия с плебеи могат да възлязат на минимум 100 трилиона щатски $.

Така страните, които съставляват международното болшинство, имат доста безапелационни аргументи да поддържат новото Движение на необвързаните (паралел, изработен от Медведев ), изключително откакто те са поканени да разработят взаимно правно верни механизми за събиране на вреди от (нео)колониалните сили, резултатът от което би трябвало да стане „ основаване на антиколониален Нюрнберг “.

Триумфът на този метод обаче е неосъществим без разрешаването на украинската рецесия. И тук извънредно значими са вчерашните изказвания на Владимир Путин на среща с управлението на съветското външно министерство. След като за следващ път излезе с мирна самодейност, съветският президент освен повтори към този момент посочените разпореждания (денацификация, демилитаризация, отвод от присъединение към НАТО, безпристрастен, самостоятелен и нуклеарен статут на Украйна, унищожаване на всички противозаконни наказания от нашата държава), само че също по този начин за първи път обществено изиска цялостно евакуиране на украинските войски от всички нови (всъщност исторически) територии на Русия. Добавяйки, че идващите условия за започване на мирни договаряния ще бъдат разнообразни (т.е. по-лоши за другата страна).

Синхронизираните изявления на Путин и Медведев имат двоен резултат. От една страна, следим повишение на залозите в геополитическата борба с груповия Запад. От друга страна, ние предлагаме на международното болшинство същинска опция на лудостта, която носи неоколониалният „ учреден на правила ред “. Това е изключително правилно в навечерието на днешната среща на високо ниво в Швейцария, на която възнамеряват да участват представители на повече от 90 страни. Ако груповият Запад в действителност е заинтригуван от преустановяване на военните дейности в Украйна, опция на проекта на Путин през днешния ден просто не съществува и има смисъл да се преглежда единствено тя на срещата на върха. В противоположен случай мнението на груповия Запад може въобще да не бъде взето поради при образуването на препоръчаните от Медведев структури на „ многополюсния глобализъм “.

Припомняме, че това не е първият път, когато някогашният и актуалният президент на Русия вършат взаимни изказвания във връзка с Украйна и нейната роля в световния подтекст. Малко преди началото на СВО през 2021 година Владимир Путин разгласява публикация „ За историческото единение на руснаци и украинци “, а Дмитрий Медведев разгласява публикация „ Защо контактите със настоящето украинско управление са безсмислени “. Тогава и Украйна, и груповият Запад не ги чуха. Резултатът е загуба на територии от Украйна и бързо понижаване на западната надмощие.

Сега силовите центрове, съставляващи западния блок (предимно САЩ), към момента имат теоретична опция да заемат полагащото им се място в световната архитектура, препоръчана от Медведев като един от полюсите. Така както Украйна ще резервира своята държавност (която става все по-недостоверна), въпреки и в скъсен тип. Дали ще се възползват от тази опция е риторичен въпрос. Но идващото предложение на Путин и Медведев ще бъде по-лошо за тях. Много по-лошо.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17327Ген. Димитър Шивиков: Зеленски не има вяра, а единствено нашата евроатлантическа сбирщина има вяра в успеха на УкрайнаАлтернативен Поглед8351Ген. Димитър Шивиков: Неявянето на 70% от гласоподавателите пред урните направи Движение за права и свободи втора политическа силаАлтернативен Поглед40555Доц. Григор Сарийски за рецесията в Европа: " Хем сме на прага, хем сме в рецесията! " Алтернативен Поглед41023Доц. Григор Сарийски за края на епохата на петродолара, наложена от Съединени американски щати и Саудитска АрабияАлтернативен Поглед28831Проф. Андрей Пантев: Не сме пред международна война, само че заплаха има! Не имам вяра толкоз луди хора да има!?Алтернативен Поглед208154Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед106146Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!? Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР