Сред големите исторически дати в календара, обект на спорове или

...
Сред големите исторически дати в календара, обект на спорове или
Коментари Харесай

Тони Николов: 24 май е празник на бъдещето

Сред огромните исторически дати в календара, обект на разногласия или поклонение, 24 май е най-трайно запечатан в сърцата ни. Защото е празник не на предишното ни. Той е празник на бъдещето. На нас, само че и на тези, които идват след нас. Това сподели философът и публицист Тони Николов в речта си в тържествената стратегия във връзка 24 май пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий ".

„ С голямо неспокойствие заставаме пред паметника на светите солунски братя в едно мъчно за България и за света време. И въпреки всичко, в душите ни през днешния ден е празник. И в случай че въпреки всичко, в душите ни през днешния ден е празник, в случай че усмивките и насладата на децата, събрали се тук, са и наша наслада, то е поради словото. То ни сплотява, колкото и други неща да ни опълчват или разделят, само че не за тях ще приказваме през днешния ден ", сподели още той.

И прикани: „ Скъпи възпитаници, пазете и укрепвайте стълбата на книжовността. Болният, лазейки на колене или на ръце, ще се качи и ще слезе. А без стълба и никой от здравите не може да се издигне ".

„ Нека вървим напред и в никакъв случай да не изпускаме от взор пътя на буквите, който е и пътят на съвършенството ", прикани Николов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР