ЮНО, Аляска (АП) — новата избирателна система на Аляска —

...
ЮНО, Аляска (АП) — новата избирателна система на Аляска —
Коментари Харесай

Класираното гласуване постави под въпрос статуквото. Популярността му ще бъде подложена на изпитание през ноември

ЮНО, Аляска (АП) — новата изборна система на Аляска — с открити първоначални избори и класирано гласоподаване — е модел за тези в други щати, които са разочаровани от политическата поляризация и чувството че гласоподавателите нямат действителен избор в урните.

Използвани за първи път през 2022 година, измененията помогнаха за издигането на първия локален гражданин на Аляска до място в Конгреса. Те могат да бъдат краткотрайни.

Противниците на класираното гласоподаване желаят да го анулират и са въвлечени в правна борба за това дали самодейността им ще може да остане в гласуването през ноември в Аляска. Това е единствено един образец тази година за засилваща се битка за по-широк метод гласоподавателите да избират претенденти, воден частично от дълбокото неодобрение от статуквото и опозицията от политически партии и партизански групи, които се опасяват от загуба на власт.

Гласоподавателите в минимум два щата – насочените към демократите Орегон и Невада – ще решат тази есен дали да вкарат нови изборни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР