Пътниците в автобусите, минаващи нагоре и надолу по Кингстън Хил,

...
Пътниците в автобусите, минаващи нагоре и надолу по Кингстън Хил,
Коментари Харесай

Къща музеи #69: Dorich House

Пътниците в рейсовете, минаващи нагоре и надолу по Кингстън Хил, в югозападен Лондон, може да се чудят какво има вътре в постройката, отдалечена от пътя, която наподобява на кръстоска сред общинска помпена станция и шотландски палат. Отговорът е, че това е светилище на скулпторката Дора Гордин, която го е проектирала, работила и живяла в него и чиято звезда светеше в средата на десетилетия на 20-ти век, само че по-късно избледня.

Родена в средата семейство в Латвия през 1890 година, Гордин усъвършенства техниката си в Париж през 1920 година Нейните гладки, идеализирани типичен форми, излети в бронз, намират подготвен пазар. До 30-те години на предишния век тя е добре открита, първата жена ваятел, чиято работа е добита от изложба Тейт. Един вестникарски критик я разказва като „ доста евентуално да стане най-хубавата жена ваятел в света “. 

През 1936 година, с третия си брачен партньор, колекционерът на творби на изкуството и някогашен посланик Ричард Хеър, тя построява Дорич Хаус — смесвайки първите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР