Днес ни очаква повече слънчеви часове и по-топло време.През нощта

...
Днес ни очаква повече слънчеви часове и по-топло време.През нощта
Коментари Харесай

Днес ни очаква повече слънчеви часове и по-топло време

Днес ни чака повече слънчеви часове и по-топло време.

През нощта против събота на изолирани региони от Западна България се чакат превалявания от дъжд, само че след среднощ явленията ще стихнат, а облачността ще се раздра. Над останалата част ще доминира ясно време, а в низините ще има условия и за мъгли. Ще духа слаб източен вятър. Над източната половина от нашата страна – североизток. След среднощ над Североизточна България облачността ще се усили.

Минималните температури ще се покачат и ще са сред плюс 12°С и плюс 15°С. По-хладно ще се задържи единствено над котловините от Централна България – 9-12 °С. Ще духа слаб източен вятър.

До обяд ще доминира раздрана облачност, като тук-там ще имаме и повече слънчеви часове.

След обяд над планинските масиви от Западна и Централна България, ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Повече слънчеви часове се чакат над равнините и Дунавската низина.

Mаксималните температури ще се покачат и ще са сред 24-27°С. Малко по-ниски ще са над Западна България – до 23°С.

През нощта против събота облачността ще е най-вече раздрана. Минималните температури ще са сред 10-12°С, а оптималните – към 24-25°С. През деня времето ще е с раздрана облачност, само че след обяд и с развиване на купеста облачност. Ще духа слаб западен вятър.

До обяд ще доминира слънчево време, а в ниското и мъгливо. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива  купесто-дъждовна облачност. Очакват се превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра – към 8°.

През нощта против събота ще доминира раздрана облачност. През деня ще е най-вече слънчево и ще се затопля.  Максимални температури: 20°-23

Температурата на морската вода е от 18°-19°С по северното крайбрежие до 20°-21°С по южното.

Вълнeнието на морето ще е 1 -3 бала.

Очакваме повече слънчеви часове и по-високи температури. Въздушната маса на Балканите ще се стабилизира.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР