Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в

...
Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в
Коментари Харесай

Ройтерс: Путин е готов за примирие в Украйна по сегашната фронтова линия

Руският президент Владимир Путин е подготвен да спре войната в Украйна и да се съгласи на помирение, при което войските да останат на сегашната фронтова линия. 

Това заяви организация Ройтерс, като се базира на четири съветски източника. Според тях Путин е подготвен да продължи войната, в случай че Киев и Западът не се съгласят на помирение при тези условия.

Трима от неназованите източници, осведомени с полемиките в обкръжението на съветския президент, са декларирали пред Ройтерс, че в разговор в стеснен кръг със съветници Путин е недоволствал, че украинските управляващи не са подготвени да договарят при неговите условия, а Западът ги подкрепял.

" Путин може да води война, колкото е належащо, само че е подготвен и на преустановяване на огъня - да замрази войната ", декларира четвърти, почитан съветски източник, който е работил с Путин.

Путин бил на мнение, че контролът над редица украински територии, реализиран по време на войната, може да бъде показан на съветския народ като „ победа “ при положение на преустановяване на огъня. Една нова мащабна атака обаче би изисквала нова готовност, която - съгласно един от източниците - Путин не желае, поради непопулярността на така наречен частична готовност през септември 2022 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР