Вкусни ореховки за неделното кафеНеобходими Продукти● орехи - 1 ч.ч

...
Вкусни ореховки за неделното кафеНеобходими Продукти● орехи - 1 ч.ч
Коментари Харесай

Ореховки с ванилия, лимон и канела

Вкусни ореховки за неделното кафе

Необходими Продукти

● орехи - 1 ч.ч смлени
● пудра захар - 1/2 ч.ч.
● яйца - 3 бр. белтъци
● ванилия - 1 пакетче
● канела - 1 ч.л
● лимони - 1/2 ч.л сок

Начин на подготвяне

Слагаме белтъците един по един в суха купа. Вътре слагаме и 1/2 ч.ч пудра захар. Разбиваме пудрата захар и белтъците дълготрайно в купата с помощ на миксер първо на ниска степен и след това усилваме. Трябва да се получи гъста бяла примес.

Смиламе орехи с машинка за смилане. Трябват ни 1 ч.ч смлени. Прибавяме ги към разрушените белтъци. Разбъркваме добре с шпатула или лъжица. Прибавяме 1 пакетче ванилия и 1/2 ч.л сок от лимон. Лимонът си го изцеждаме. Разбъркваме всичко. С помощта на лъжица си слагаме от сместа върху тава, застлана с хартия за печене.

Оформяме кръгове на малко разстояние едно от друго. Получават се кръгове с леки връхчета, в случай че желаете можете да ги загладите. Използваме единствено 2/3 от сместа. Другата 1/3 част я използваме като слагаме 1 ч.л. канела и разбъркваме. Печем в авансово загрята фурна на 160 година

Вадим ги деликатно и откакто изстинат и ги слагаме в подобаващ съд за сладки. Рецептата е от кулинарен уебсайт за новака в кухнята, като в дребна част от сместа сложих канела. Стават вкусни, само че не са обичайни ореховки.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР