Поддържането на връзки с руския президент Владимир Путин е несъвместимо

...
Поддържането на връзки с руския президент Владимир Путин е несъвместимо
Коментари Харесай

Поддържането на връзки с Путин е несъвместимо с общото европейско бъдеще, заяви Борел

Поддържането на връзки с съветския президент Владимир Путин е несъвместимо с общото европейско бъдеще, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел на конференция след съвещание на европейските външни министри в Люксембург. Той направи тази забележка след обща среща с представители на страните от Западните Балкани, които чакат да се причислят към Евросъюза.
Прочетете още
Борел добави, че Европейски Съюз е подготвен да разшири поддръжката си за района и чака тези страни да следват европейските решения в региона на защитата и външната политика, във връзка с Украйна и глобите против Русия. В отговор на въпрос той означи, че Сърбия към този момент не отговоря на предприсъединителното изискване да ползва европейските външнополитически решения.

Утре стартират договарянията с Украйна и Молдова, означи висшият представител. Той регистрира, че през днешния ден министрите не са постигнали нужното единогласие за обезпечаване на средства за Киев от целевия бюджет за защита. Борел удостовери, че все пак украинските управляващи ще получат средства, само че от приходите от запорираното съветско имущество в Европейски Съюз. Той посочи, че след месец Киев ще разполага с 1,5 милиарда евро, а до края на годината - с още един милиард евро.

Борел насочи остро предизвестие към Грузия, че страната се отклонява от пътя към Европейски Съюз с въвеждането на ново законодателство за задграничните сътрудници и други промени, за които няма европейска поддръжка. По неговите думи е допустимо страните от Европейски Съюз да решат да намалят нивото на дипломатическото си посланичество в Грузия. Той разясни, че с гласовете на 2/3 от страните в Европейски Съюз може да се вземе решение изплащаните на Грузия европейски средства да бъдат лимитирани.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР