И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в

...
И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в
Коментари Харесай

Българинът иска лукс и екстри за лятната почивка

И тази година сезонът на Черноморието ни ще стартира при започване на юли месец, а пикът ще е през август. Затова пък юни се обрисува като слаб месец за почивки у нас, оповестява БНР.
Прочетете още
Може би тъй като от ден на ден сънародници избират при започване на лятото да отскочат до околните средиземноморски плажове на Гърция, а след това, в средата на август и даже през септември, да си подарят " патриотична " почивка на нашето Черноморие. 

" Статистиката ни демонстрира, че Черноморието ни е цялостно за дейния сезон ", казва Милена Вушева, управител клиенти на -най-голямата платформа за почивки на море, планина и село у нас.

" Сандански (в подножието на Пирин, Югозападна България), Цигов Чарк, регионите към Велинград ( в Родопите) и Пазарджик и най-много Южното Черноморие -  това са сега най-търсените дестинации. Голям интерес има към Созопол чак до Резово, в това число и към Лозенец. Хората към този момент желаят не толкоз да са на първа линия на плажа, едвам могат да си разрешат спокойна отмора. Те желаят да прекарат малко повече време в двор с озеленяване, с лозници, със занимания за децата, с люлка, да имат барбекю. И тези къщи в действителност са резервирани още от февруари месец. Накрая остават жилищата и студиата чартърен. Но и те към този момент са запълнени. Всеки получава това което търси! ", споделя Милена Вушева.

Над 80% от притежателите на къщи за посетители и хотели са нараснали сред 10 и 20% цените си през този сезон. Но това не въздейства по никакъв метод на българския курортист. Напротив! Все по постоянно не цената е определяща, а изискванията за отдих и най-много съществуването на екстри или разкош:

" Всеки търси да има джакузи, басейн, в това число и сауна, нищо че е лято!  Искат изискванията да са по-завишени – споделя Милена Вушева. – Примерно желаят съдомиялна в кухнята и ледогенератори. Търсят си разкош хората! Няма значение каква е цената, те просто желаят по-луксозно да е. И се получава по този начин, че по-луксозните обекти първи се пълнят и след тях остават елементарните къщи за посетители, които са без басейн или други екстри. Даже прави усещане, че напоследък се строят напълно нови къщи за посетители, вместо да се реставрира нещо остаряло. Просто поради дизайна и устрема да е ново, да е съвременно. Но хората търсят и места като Обзор. Примерно няколко кооперации с басейни сред тях, разположени  на самата плажна линия отдават студиа или жилища чартърен за фамилии с деца, само че не е на правилото на ол-инклузив. Клиентите употребяват басейните, детските кътове и всички улеснения за приятна отмора " - изяснява Милена. 

И един любопитен щрих към настройките на българина. Тази година планината сякаш остава на назад във времето за сметка на морето. И в случай че в разгара на Лято-2023 планинските ни курорти и селища бяха цялостни, в този момент сезонът там се обрисува като вял, научаваме от Милена Вушева. Това важи най-много за Северна България, където хотелиери се оплакват от слаби резервации. Но пък има и друга страна на медала:

" Продължават да се търсят къщите, които са на към 100 - 150 км от огромните градове, като София. Къщите там са резервирани чак до Нова Година. Докато на Север от Балкана нямат доста резервации за юли и август. Но да не забравяме, че пътната инфраструктура там е малко по-лоша. Защото е доста по-лесно да хванеш основния път Е-79 до Сандански, а оттова да се прехвърлиш в случай че искаш и към Гърция или другаде! Ако изискванията в Северна България се подобрят и в случай че автомагистрала " Хемус " най-накрая бъде приключена, съм сигурна, че доста повече хора ще предпочетат Северното Черноморие пред Южното, както и местата за настаняване на Север " - споделя в умозаключение Милена Вушева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР