Вече бившият треньор на ЦСКА-София Любослав Пенев се изказа доста

...
Вече бившият треньор на ЦСКА-София Любослав Пенев се изказа доста
Коментари Харесай

Любослав Пенев: Стойчо Младенов прояви долно лицемерие

Вече някогашният треньор на " ЦСКА-София " Любослав Пенев се изрече много неласкаво за своя правоприемник Стойчо Младенов. Той стори това на специфична конференция, която Пенев изясни, че е свикал, с цел да се отбрани от обвиняванията към него, че е оставил тима в неприятно положение. По време на изявлението си 54-годишният експерт съобщи, че промяната му (извършена през нощта на 25 против 26 юли) е била подготвяна от най-малко два месеца.

" Работим на парче в ЦСКА. След три месеца се сменя треньор, след 6 месеца - различен. Начинът, по който се случват нещата в клуба, не е ОК. Случва се в 12 вечерта... Обади ми се Стойчо Стоилов и ми сподели, че всички сме уволнени. Няма диалог, няма нищо. Аз съм диалогичен човек. Смяната ми не е изненада. Стоян Колев, който в този момент пристигна като треньор на вратарите, от два месеца се хвали в Пловдив, че ще бъде назначен в ЦСКА ", съобщи Пенев. И акцентира, че притежателите на клуба не са си спазили ангажимента от март т.г. при подписването на контракта (който е за 1 година и три месеца). А тя е била, че треньорът получава цялостна поддръжка и след 1 година, т.е. през март 2022 година, се сяда и се преценява дали се е справил сполучливо.

А самият Пенев се самоанализира, че е приключил двете съществени цели, сложени пред него - да стабилизира тима (спечелената купа е доказателство, съгласно треньора) и да успокои почитателите. Доскорошният ментор акцентира неколкократно, че оставя тима в чудесно положение и всички травми в отбора са били или от предишния сезон, или при удар по време на подготовка, или хронични (като Мено Кох, Бисмарк Чарлз). Но не и от неправилна подготовка, защото няма нито една мускулна контузия. Затова и Любослав Пенев не одобри изрично изказванията на Стойчо Младенов, че тимът не бил в положително физическо положение.

" Просто се нервирам, когато се демонстрират други сътрудници, имам предвид Стойчо Младенов, и почва да мяука и да мрънка. Ама не идвай! Редно е да престане с това мрънкане - тимът играел до 60-ата минута, 70-а, 140-а... Той има прелестно завещание и би трябвало да го развие. Намира тима в прелестна форма. С сътрудника от Плоски (б.ред. - по този начин Пенев назовава неколкократно Младенов, който е роден в село Плоски, община Сандански) сме били съотборници, деляли сме една съблекалня. Редно бе да се обади и да ми каже, че се е преговаряло с него. Междувременно ме среща два пъти и ме поздравява за извоюваната купа и свършената работа. Не е мъжка постъпка. Вижда ме и демонстрира едно долно двуличие. Като тимът е в неприятно положение, за какво го поемаш и мяукаш?! Ако не може да се оправи - това е различен въпрос. Има една приказка " Кой те дрънка, та звъниш? ". Стой си у дома. Като не ти харесва, не го поемай. Не одобрявам и няма да търпя изказвания от хора, които най-вероятно не схващат. Не се карам със Стойчо Младенов, просто му демонстрирам къде му е мястото в гьола ", прочувствено сподели Пенев.

Той даже предизвести управлението на " ЦСКА-София " да има едно мислено с новия треньор във връзка с замисленото привличане на нови играчи: " Ръководството да внимава със Стойчо Младенов. Публична загадка е, че той обича да взе участие в безусловно всички прехвърляния под всякаква форма. Ръководството несъмнено има тази информация. Ако не, аз им я давам ".

Любослав Пенев също по този начин акцентира три пъти, че не желае да всява раздори, а просто да изрази и своята позиция. Той пожела и успех на безусловно всички в ЦСКА, без никакво изключение - футболисти, треньори и управление. " От ЦСКА съм, само че нещата би трябвало да се случват по цивилизования метод. За мен ЦСКА е нещо доста значимо и свято ", добави Пенев. Той изясни, че не се е сбогувал с целия тим, а единствено " с който е належащо и, когато съм решил ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР