Във втори пореден парламент Възраждане внесе законодателни промени, с които

...
Във втори пореден парламент Възраждане внесе законодателни промени, с които
Коментари Харесай

Петров от „Възраждане“: Успяхме да повишим наказанията за убийците на пътя

Във втори следващ парламент „ Възраждане " внесе законодателни промени, с които да се отстранен към този момент случаите на условни присъди, постановени за убийците на пътя - пияни, дрогирани, неправоспособни водачи или такива, които са предизвикали гибел след шофиране с висока скорост.

Във всички тези случаи са налице извънредно тежки последствия и те провокират необятен отрицателен отзив, основно поради настояванията за по-справедливи санкции за причинителите.

Промените ни касаят член 343, алинея 3, писмен знак „ б " от Наказателния кодекс, където усилваме долната граница на присъдите отнемане от независимост от 3 на 5 години, с цел да не може да се ползва към този момент условно наказание. Така, при постановена присъда, пандизът няма да може да бъде избегнат в болшинството от случаите.

„ На последващо място завишаваме съществено размера на присъдите за ликвидиране на пътя - от 10 до 20 години отнемане от независимост. Правим това, с цел да ограничим използването на института на предварителното освобождение и да подсигуряваме, че ще има действително изтърпяване на по този начин наложеното от съда наказване. Вчера най-сетне този наш законопроект бе дефинитивно признат от Народното събрание след необятен спор в пленарна зала и тези промени в Наказателния кодекс ще влязат в действие след обнародването им в Държавен вестник идната седмица. Считаме това за стъпка напред в битката против пътно-транспортните катастрофи и в битката против възприятието за безотговорност, погубило не един и два почтени човешки живота по пътищата. ", разяснява адв. Петър Петров - депутат от „ Възраждане ", зам.-председател на политическата групировка и претендент за кмет на Монтана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР