~ Страх от непознатото Едно от най-страшните неща в изоставянето

...
~ Страх от непознатото Едно от най-страшните неща в изоставянето
Коментари Харесай

Онова, от което най-много се боиш, често се случва ♥ Лавиния ПЛОНКА

~ Страх от непознатото

Едно от най-страшните неща в изоставянето е неизвестността. Без другари, постоянно без персонални движимости и без опция да плануват бъдещето. Всеки ден носи нови опасности и провокации. По този метод постоянно се помиряваме със обстановки и връзки, които към този момент не са здравословни, просто тъй като са ни познати. „ Може да съм трагичен, споделяме си ние, само че най-малко познавам това злощастие. “ Хора, които ненавиждат работата си, постоянно са съкрушени, когато ги уволнят, тъй като въпреки и работата им да е била призрачен сън, тя е била предсказуема. Когато те хвърлят в незнайното, илюзията за надзор изчезва.

Може да сме виновни за дейностите и убежденията си, само че нямаме надзор над времето, случаите, естествените бедствия. Това ни бе показано по един нечовечен метод на 11 септември 2001 година. Никой от починалите, от тези, които се успаха и не стигнаха на работа онази заран или попаднаха в запушване по пътя, не се разсъни с мисълта: „ Знам какво ще се случи през днешния ден. “ Може би са си споделили: „ Днес няма да отида на работа “ или „ Май ще поспя още “. Но следствията от дейностите им не биха могли да бъдат планувани.

Някои философии настояват, че човек избира ориста си, че хората всеки ден „ неумишлено “ избират живота или гибелта. Ключовата дума е неумишлено. Когато станете по-самосъзнателни, може да забележите по какъв начин избирате обстановки, въздействащи върху това, което назоваваме „ орис “, и по какъв начин страховете ви предопределят избора ви.

Има една история за сицилианска госпожица на име Катерина. Тя живеела в луксозен дворец с богатия си татко. Един ден я посетила Фортуна и я попитала дали желае благополучие първоначално или в края на живота си. След известна пауза Катерина решила, че желае благополучие на старини. Нещата мигновено почнали да се утежняват: татко й изгубил благосъстоянието си, крадци ограбили палата, татко й умрял и тя останала без пукнат грош на улицата. Намерила си работа като прислужница, само че щом започнела да се усеща добре, Фортуна се намесвала и опустошавала мястото, като всякога принуждавала Катерина да побягва в смут. Едва когато Катерина събрала храброст да се изправи против Фортуна, нещата се трансформирали. Но даже тогава Фортуна работила по тайнствен метод. Катерина получила чиле копринена прежда и когато кралят оповестил, че му би трябвало риза с избран цвят, таман Катерина трябвало да изтъче плата... Знаете по какъв начин свършва приказката, Фортуна просто чакала Катерина сама да промени личната си орис.

~ Възползване от смяната

„ Скочи и мрежата ще се появи. “ ~ ГЬОТЕ

Когато някой остава в нефункционираща връзка единствено поради чувството за сигурност в това да знаеш по какъв начин ще протече всеки един ден, резултатът нормално е пагубен. Онова, от което най-вече се боиш, постоянно се случва: излъгват те; уволняват те; разболяваш се и след това те изоставят. Не по твоя воля те хвърлят в непознатото.

Крайна форма на нефункциониращо семейство е разказана в Стария завет. Един татко имал неколцина синове, най-малкият от които се казвал Йосиф. Тъй като Йосиф бил най-млад, а също и най-талантлив, татко му го обожавал, а братята му го ненавиждали. Йосиф имал и заложба: можел да пояснява сънища. За злощастие множеството тълкувания на сънища оставали изцяло неоценени от завистливите му братя, само че Йосиф бил по този начин обожавай и закрилян от татко си, че животът му бил оптимално сигурен и комфортен и другото нямало значение. Тогава един ден братята му го хванали и го хвърлили в една яма, оставяйки го да почине, само че след това размислили и го продали на група търговци на камили. Нещастията следвали едно след друго, до момента в който най-после Йосиф се озовал в египетски затвор. Именно в Египет дарбата му да пояснява сънища най-после го трансформирала в дясна ръка на фараона.

Вашата заложба, геният ви може да са изцяло неоценени там, където сте сега. Въпросът е: ще чакате ли, до момента в който ви излъгват, уволнят, изоставят, или ще извършите скока?

Избрано от: „ От какво се страхуваш? “, Лавиния Плонка, изд. „ Лик “, 2005 година
Изображение: DALL-E

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР