Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт по метрология (БИМ)

...
Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт по метрология (БИМ)
Коментари Харесай

МЕУ, БИМ и БИС удостовериха съответствието на машините за вота


Министерството на електронното ръководство (МЕУ), Българският институт по метрология (БИМ) и Българският институт за стандартизация (БИС) удостовериха сходството на техническите устройства за машинно гласоподаване.

Докладът за оценяване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване с условията на Изборния кодекс и техническата спецификация, както и решението за засвидетелствуване са изпратени в Централната изборна комисия (ЦИК).

Това оповестиха от пресцентъра на министерството. 
 Снимка 666533
Източник:

По-рано в събота ЦИК извърши довереното създаване на софтуера, който ще се конфигурира на машините за гласоподаване за идните на 9 юни 2024 година избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители. Изграждането се извърши в следена среда, предоставена от Министерството на електронното ръководство. По време на процедурата участваха и представители на партии, обединения и неправителствени организации. Процесът се наблюдаваше и от експерти на Държавна организация " Национална сигурност " и се излъчи онлайн в зала " Партер " на МЕУ.

Генерираният хеш код, който ще се изписва на контролната квитанция на машината и на всяка бюлетина, е: 4F 0B E0 3E E8 44 FD CF 48 9D 56 D7 BC 7C 49 6B 1B E0 9D A7 17 D1 6C 4C 3D 95 DB BE 24 F1 D4 71.
 МЕУ няма да допусне машинното гласоподаване да бъде още веднъж опорочено
МЕУ няма да допусне машинното гласоподаване да бъде още веднъж опорочено

От същите лица със своите дейности или бездействия

на машините за гласоподаване и са оповестени на формалната интернет страница на МЕУ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР