Системата за оповестяване при бедствия, аварии и катастрофи стресна габровци

...
Системата за оповестяване при бедствия, аварии и катастрофи стресна габровци
Коментари Харесай

Сирената за бедствия и аварии се активира в Габрово - поради техническа неизправност

Системата за обявяване при бедствия, повреди и произшествия стресна габровци нощес и тази заран, заяви Нова ТВ.

Вчера в 23,30 ч сирените се задействали за към минута. Оповестяването се повторило и тази заран в 6 часа.

Граждани се обадили на 112, от където им споделили, че става дума за " техническа нередовност ".

В командният център на системата към този момент има проверяващи служители на реда. От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че няма човешка интервенция - сирените се задействали автоматизирано.

Според полицията в действителност се присъединила единствено една сирена - в гимназията по туризъм  " Д-р Никола Василиади ". Тя е в центъра на града и това е основало чувството, че са включени всички сирени. Според Министерство на вътрешните работи са взети ограничения да не се самоактивира още веднъж.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР