Създаването на многонационална бойна група на НАТО в България е

...
Създаването на многонационална бойна група на НАТО в България е
Коментари Харесай

Работим по създаването на многонационален дивизионен щаб на НАТО в България

" Създаването на многонационална бойна група на НАТО в България е от фундаментално значение за отбраната на страната ни като съдружник и е действителен принос към сигурността на Югоизточния фланг на Алианса. Днес водената от Италия бойна група е изцяло комплектована. Очакваме надграждането на качествата ѝ, с цел да доближи равнище на бригада, в случай че и когато е належащо. Работим и по основаването на многонационален дивизионен щаб на НАТО в България. Този щаб ще реализира командването и ръководството на съответните формирования на сухопътните войски според районните проекти на НАТО. Морският координационен център във Варна ще укрепи в допълнение нашата групова защита.

Това съобщи в събота военният министър Атанас Запрянов по време на пролетната сесия на НАТО, която се организира в София , оповестяват от пресцентъра на Министерството на защитата.
 България обезвредила 6 съветски мини от началото на войната
България обезвредила 6 съветски мини от началото на войната

2% от Брутният вътрешен продукт за защита не е задоволително

В допълнение, с цел да укрепим нашите отбранителни качества, ние търсим разновидности за разполагане на системи за противовъздушна защита и брегови ракетни комплекси на съдружници от НАТО на наша територия. Тази стъпка ще укрепи посланието за готовността ни за въздържане ".

България поддържа наличието на Алианса в Черноморския район, увери военният министър. 

Пред медии адмирал Емил Ефтимов разяснява, че тази година не е имало установяване на краткотрайна предупредителна зона в Черно море от страна на Русия.

Припомняме,. Това значи, че цивилният трафик би трябвало да се преценява с тези зони и в случай че влезе в тях, според Международното право, влиза на личен риск. Това докара до нарастване на някои такси и застраховки, оказа въздействие върху морския бизнес и сътвори причина за неустановеност, уточни адмирал Ефтимов. Той напомни, че България беше първата страна, която реагира. Към момента не следим такава интензивност, увери още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР