Във видеообръщение до парламентарната асамблея на НАТО в София украинският

...
Във видеообръщение до парламентарната асамблея на НАТО в София украинският
Коментари Харесай

Умеров призова съюзниците да използват ПВО системите си за защита на западните части на Украйна

Във видеообръщение до парламентарната асамблея на НАТО в София украинският министър на защитата Рустем Умеров прикани съдружниците на Киев да употребяват противовъздушните си системи, с цел да затворят небето над западните елементи на Украйна.

" Руските агресори неведнъж изстрелват ракети и дронове в рискова непосредственост до нашата западна граница и от време на време я пресичат. Въпрос на време е да се случи още веднъж. Затова приканвам прилежащите ни страни от НАТО, които не могат да ни дават средства за противовъздушна отбрана, да намерят метод да затворят небето над западните райони на Украйна от тяхна територия ", уточни той.

Рустем Умеров приветства решението на Франция и балтийските страни да позволен опцията за изпращането на военни елементи на НАТО в Украйна и изиска връщане на западните военни инструктори в страната му.

В една от заключителните си заявления парламентарната асамблея на НАТО прикани страните членки, които дават военна помощ на Украйна, да анулират ограничаването за нанасяне на удари по военни обекти на съветска територия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР