Нидерландските власти разшириха в още осем нови града експериментите, позволяващи

...
Нидерландските власти разшириха в още осем нови града експериментите, позволяващи
Коментари Харесай

Нидерландия разширява законното отглеждане и доставка на канабис

Нидерландските управляващи разшириха в още осем нови града опитите, позволяващи на потребителите да пушат законно канабис, най-много за понижаване на престъпността, предават международните информационни организации.

Противно на общоприето разбиране продажбата и потреблението на хашиш и трева не са законни в Нидерландия, само че са толерирани и контролирани, изключително посредством по този начин наречените кофишопове - лицензирани магазини, в които продажбата на марихуана за персонална приложимост се толерира от локалните управляващи.

Един опит, ориентиран към унищожаване на тази юридическа " сива зона ", стартира през 2023 година в два нидерландски града - Бреда и Тилбург, с цел да се наложи законна верига за развъждане и доставка на канабис за кофишоповете, които до този миг са били снабдявани нелегално. Производителите са определени от управляващите, а канабисът, доставян на кофишоповете, се следи от близко.

Експериментите за декриминализиране на производството и доставките на трева в кофишоповете към този момент са нарастнали в градове като Маастрихт и Грьонинген, давайки опция на потребителите и продавачите да са сигурни в качеството и произхода им.

Инициативата в Нидерландия се вписва в една по-обща наклонност към декриминализация на потреблението на канабис в света, както демонстрират неотдавнашните ограничения в Германия, Швейцария и Съединени американски щати.

В Нидерландия витае неустановеност към политиката за канабиса. Крайната десница на Герт Вилдерс, огромният победител на изборите през ноември, желае дефинитивно да изостави политиката си на приемливост във връзка с канабиса, да затвори кофишоповете и да окаже напън за " Нидерландия без дрога ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР