Германските следователи съобщиха днес, че са иззели кокаин на стойност

...
Германските следователи съобщиха днес, че са иззели кокаин на стойност
Коментари Харесай

Германия удари рекордни пратки кокаин за 2,6 млрд. евро , сред задържаните е и българин

Германските следователи оповестиха през днешния ден, че са иззели кокаин на стойност 2,6 милиарда евро от няколко контейнеровоза и са арестували седем души, уточнявайки, че това е най-голямото количество кокаин, арестувано до момента в страната.

Прокурорите в град Дюселдорф обявиха, че са конфискували 35,5 метрични тона кокаин предходната година след сигнал от колумбийските управляващи. Те прибавиха, че са разкрили 25 тона кокаин в пристанището на град Хамбург, други 8 тона в холандското пристанище Ротердам и съвсем 3 тона в Колумбия.

Наркотиците са били скрити измежду зеленчуци и плодове.

Заподозрените - на възраст сред 30 и 54 години - бяха задържани през последните седмици и се счита, че стоят зад контрабандата. Сред седемте арестувани има немски, азербайджански, български, марокански, турски и украински жители, се споделя в изказване на прокуратурата. Тяхната идентичност не е посочена в сходство с немските правила за отбрана на персоналните данни.

Според управляващите предприемач от западната немска провинция Северен Рейн-Вестфалия е основал 100 фиктивни компании, с цел да наподобяват транспортите законни.

" По-конкретно, обвинените са упрекнати в организирането на превозването на 10 морски контейнера с огромни количества кокаин от Латинска Америка до Европа в интервала от април до септември 2023 година дружно с други към момента незнайни съучастници, за които се твърди, че обитават в Турция посредством компании, основани за тази цел ", се споделя в документално изказване на прокурорите.

На конференция в Дюселдорф министърът на правораздаването на провинция Северен Рейн-Вестфалия Бенямин Лимбах похвали сполучливата интервенция.

" Това е удар по интернационалната проведена престъпност ", сподели Лимбах. " Това е акуратен удар, който наранява наркобароните ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР