В студеното време няма нищо по-приятно от топла чаша чай

...
В студеното време няма нищо по-приятно от топла чаша чай
Коментари Харесай

Вижте защо трябва по-рядко да пиете плодов чай с лимон

В студеното време няма нищо по-приятно от топла чаша чай с лимон, само че въпреки че тази композиция може да е лечебна при простуда и грип, зъболекарите предизвестяват да внимавате с изпитото количество.

Причината е, че киселините в плодовия чай с лимон са прекомерно интензивни и уреждат емайла на зъбите. Увреденият гланц, въпреки това подготвя за по-лесното формиране на кариеси, написа Дейли мейл.

През последните години плодовите чайове станаха доста известни и изместиха билковите чайове по продажби. Повече консуматори се притеглят към чайовете с късчета плодове, тъй като са с по-силен мирис и усет.

Но зъболекарите споделят, че тези плодови питиета в камбинация с комат лимон съдържат 6 пъти по-висока киселинност от лимонената киселина, а това унищожава зъбите.

За да запазите красивата си усмивка, рекомендацията на зъболекарите е да пиете билков чай.

До този извод се стигнало, откакто учени от Кралския лицей в Лондон са изследвали навиците на хранене на две групи от доброволци. Едната група 2 пъти дневно са пиели плодов чай, а другата са пиели билков чай.

Оказало се, че феновете на плодов час са 11 пъти по-застрашени от поява на кариес от другата група, която пиела билков чай.

В умозаключение учените споделят също, че е нужно да внимаваме с количеството на топлите питиета, защото топлината поврежда зъбите. С годините предните зъби може да изтънеят от 10 милиметра до 2 милиметра, а възобновяване коства хиляди долари.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР