Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на

...
Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на
Коментари Харесай

Васко Василев и солисти от 4 страни с концерт в Айфеловата кула тази вечер - поводът е 24 май

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера " Ковънт гардън " ще изнесат типичен акустичен концерт довечера в бутикова зала на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще свирят, а мотивът е 24 май. Организатор е Българския културен институт в Париж, съобщи БНР.

Французойка, японка, австрийка, англичанин и българин ще се срещнат на Айфеловата кула довечера, с цел да отбележат дружно отминалия 24 май. В програмата на концерта се включени творби на Вивалди, Бизе, Брамс, Сен-Санс. За концерта в Париж българският цигулар ще дойде от Япония, където има участия, описа Десислава Бинева – шеф на българския културен институт във френската столица:

" Точно тази зала се намира на първия етаж на Айфеловата кула, тя е неголяма, бутикова концертна зала с към 200 места и извънредно красива панорама към града. Васко ще свири с още 4 музиканти от " Ковънт гардън ". Мисля, че публиката ще има изключителния късмет да участва на същински музикален празник, който събира актьори от 5 националности. Те дружно ще отпразнуват един от най-красивите български празници – 24 май. "

С концерта на Айфеловата кула ще бъде маркирано и навършването на 20 години от основаването на Българския културен институт в Париж.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР