Съдът на ЕС отхвърли днес обжалване на каталунските сепаратистки лидериКарлес

...
Съдът на ЕС отхвърли днес обжалване на каталунските сепаратистки лидериКарлес
Коментари Харесай

ЕС отхвърли обжалване на каталунския сепаратист Пучдемон

Съдът на Европейски Съюз отхвърли през днешния ден обжалване на каталунските сепаратистки лидериКарлес Пучдемон и Тони Комин, които призоваваха да бъдат приети за евродепутати след европейските избори през юни 2019 година, съобщи Дарик.

Двамата бяха определени заевродепутатислед изборите през 2019 година, само че статутът им не беше приет от Европейски Съюз, тъй като не поставиха клетва за съблюдаване на испанската конституция. Тази процедура се извършва в Мадрид и е условие за всички новоизбрани евродепутати от Испания.

Съдът на Европейски Съюз удостовери решение на Общия съд на Европейски Съюз за събаряне на имунитета, с който Пучдемон и Комин биха се сдобили като евродепутати.

„ Ще продължим да се борим и да упорстваме на всички фронтове, с цел да дадем глас и да гласуваме за това, което е написано в урните “, сподели в обществената мрежа „ Х “ генералният секретар на партия „ Заедно за Каталуния “Жорди Турул.Това е партията на Пучдемон и Комин, която води акция за разединение наКаталуния от Испания.

Пучдемон напусна Испания през 2017 година, с цел да избегне правосъдно гонене след краткотрайното оповестяване на самостоятелност на Каталуния.

Това принуди Мадрид да поемепряк надзор над района.

Комин беше избран отново за член на Европейския парламент на тазгодишните избори през юни и отновоотказада постави клетва в Мадрид пред испанската конституция.

И двамата сепаратистки водачи живеят всамоналожено заточение. Решението на Съда на Европейски Съюз може да отвори вратата за възможното им изгонване в Испания.

През юли Върховният съд на Испания удостовери заповедите за арест на Пучдемон, Комин и други хора, упрекнати в заграбване на средства по отношение на несполучливия опит за обособяване на Каталуния, защото постанови, че неотдавнашният закон за прошка не се ползва за тях.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР