БЕЛЕН, Перу (АП) — В сърцето на перуанската Амазонка бедна

...
БЕЛЕН, Перу (АП) — В сърцето на перуанската Амазонка бедна
Коментари Харесай

Коренна общност в сърцето на перуанската Амазонка е домакин на филмов фестивал, почитащ тропическите гори

БЕЛЕН, Перу (АП) — В сърцето на перуанската Амазонка бедна локална общественост остави настрани тестванията и премеждията на всекидневието и чества интернационален кино фестивал с произведения от страни с тропически гори.

Мнозина, които участваха на 10-дневното събитие, в никакъв случай не бяха гледали филм на огромния екран, а този, употребен за фестивала, самичък по себе си беше неповторим заради географията на региона.

„ Фестивалът има за цел да отдаде респект на джунглите на света и неговите хора, на локалните общности, в които имаме вяра, че се крие отговорът на провокациите и унищожаването, пред които са изправени горите в този момент, когато всички приказват за изменението на климата “, сподели Даниел Мартинес-Кинтанила, съизпълнителен шеф на фестивала, който завършва в неделя.

Животът в общността на Белен се върти към водата. Къщите и предприятията се строят на кокили, тъй като дъждовете постоянно водят до месеци наводнения. Семействата имат канута, с цел да се придвижват, само че децата, които глух...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР