Йордан Александров спечели златен медал на финала на висилка на

...
Йордан Александров спечели златен медал на финала на висилка на
Коментари Харесай

Йордан Александров стана шампион на финала на висилка на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Йордан Александров завоюва златен орден на финала на висилка на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Най-опитният играч в българския народен тим изигра съвършено съчетанието си и получи от съдиите 13.700 точки под бурните овации на публиката в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта. Александров сподели, че е един от най-стилните и елегантни гимнастици на този апарат. Миналата година той се поздрави със сребърното отличие, само че тази година стъпи на върха в класирането по решителен метод.

Негов подгласник стана посоченият за любимец Ча-хун Тан, който не съумя да покаже извънредно комплицираното си комбиниране. Представителят на Тайван не устоя на напрежението, падна от уреда и получи 13.366 точки. С резултат от 13.333 точки бронзовото отличие стана владеене на Виктор Мартинес (Белгия).

На финала на прескок Димитър Димитров остана в подножието на медалите. Състезателят на ЦСКА позволи груба неточност при приземяването на първия опит и беше оценен с 13.066 точки. Много положителното осъществяване на втория му прескок му донесе 14.000 точки и със междинен резултат от 13.533 националът зае четвърто място.

В отсъствието на олимпийския медалист Артур Давтян, първенец в този край стана Назар Чепурни (Украйна), който получи 14.383 точки (13.766 първи прекок и 15.000 втори прескок). Със сребро и бронз от Варна си потеглят надлежно Никола Диес (Франция) с 14.100 и Паул Шмелцер (Австрия) с 13.750 точки.

Така България приключва Световната купа във Варна с два златни медала – на Йордан Александров на висилка и на Валентина Георгиева на прескок. Димитър Димитров е с четвърто място на прескок и е седмо на земя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР