Още от нашата входяща поща:До редактора:Отново Искате ли да коригирате

...
Още от нашата входяща поща:До редактора:Отново Искате ли да коригирате
Коментари Харесай

Обсъждане на най-добрия начин за коригиране на социалното осигуряване

Още от нашата входяща поща:

До редактора:

Отново „ Искате ли да коригирате общественото обезпечаване? Заможните би трябвало да одобряват по-малки чекове “, от Питър Кой (Мнение, nytimes.com, 13 май):

Намирам за влудяващо, че единственото решение за обществената Трудностите на доверителния фонд за сигурност, предлагани от консерваторите, понижават изгодите.

Има редица допустими нараствания, които биха могли да решат проблемите с финансирането на общественото обезпечаване и Medicare. Под задоволително имам поради нараствания на сумата, импортирана във фондовете от богати хора с високи приходи, и никакви нараствания в сумата, импортирана от работещи чиновници.

Позволете ми да предложа няколко: Данъкът за обществено обезпечаване стопира на относително ниско равнище на приходите, $168 600 годишно, тази година. Защо да не създадем както към този момент прави Medicare и да не обложим всички извоювани приходи на обещано лице?

Говорейки за всички приходи на обещано лице, за какво се таксуват единствено „ извоюваните “ приходи за обществено обезпечаване? Защо да не обложите всички приходи, в това число приходите от вложения? Истински богатите печелят по-голямата част от приходите си от вложения, а не от заплати. За да бъдем почтени, този приход също би трябвало да се полза с налог.

политическа корист.

За да излезе от задънената улица и да избегне тежките последствия от бездействието, Конгресът би трябвало да изследва по какъв начин държавните държавни управления се оправиха с недофинансираните пенсии на държавните чиновници след финансовата рецесия от 2008 година Законодателите от целия политически набор дадоха отговор посредством увеличение на вноските на служащите, понижаване на корекциите на разноските за живот на пенсионерите и разпределение на спомагателни данъчни долари, с цел да оказват помощ за стабилизирането на системите.

Урокът за Конгреса е, че този метод - който дава приоритет на споделената жертва измежду популацията и споделеното политически риск измежду законодателите — дава пътна карта за най-сетне поправяне на общественото обезпечаване.

Крис МакАйзък
Вашингтон
Писателят е помощник на програмата за ръководство в R Street Institute, мозъчен концерн.

До редактора:

Призивът на Питър Кой за „ трансформиране “ на общественото обезпечаване „ в защитна мрежа за най-необлагодетелстваните “ не схваща задачата на системата. Това е застраховка за заплати, предопределена да разреши на хората да поддържат стандарта си на живот посредством заменяне на приходите, които са изгубени заради пенсиониране, неработоспособност или гибел на издържащия фамилията. Почти всички служащи заплащат и съвсем всички се възползват.

По-голямата част от бенефициентите на общественото обезпечаване не са богати. За да постигнете обилни спестявания посредством понижаване на компенсациите за хора с по-високи приходи, би трябвало да ги определите като хора със междинни приходи през целия живот от единствено $85 000 на година. Републиканците в Конгреса оферират да се направи тъкмо това. В доста региони на страната това надали е междинната класа.

Президентът Байдън и демократите в Конгреса имат проекти да създадат тъкмо това. Техните оферти носят задоволително доходи, с цел да подсигуряват, че компенсациите освен могат да бъдат изплатени напълно и в точния момент в обозримо бъдеще, само че и уголемяват облагите.

Нанси Алтман
Бетезда, Мериленд.
Писателят е президент на Social Security Works.

До редактора:

„ Богатствата на Сингапур набъбнаха под неговия дълготраен водач, само че и недоволството ” (новинарска публикация, 16 май) твърди, че Сингапур е „ един от най-скъпите градове в света ”. Но показателят, който цитирахте (публикуван от The Economist), мери разноските за живот в Сингапур най-вече с емигранти и пътуващи по работа, а не с жители.

Както доста страни, Сингапур има по-висока инфлация през последните години. Но ние мощно субсидираме основите на жилищното настаняване, опазването на здравето и образованието за жителите.

Повече от 80 % от сингапурците живеят в публични жилища и голямото болшинство имат домовете си. Девет от 10 пациенти заплащат по-малко от 370 $ от джоба си за субсидиран престой в социална болница. Деветдесет % от разноските за публично обучение се субсидират.

Когато Томи Рат изчезна от мизерната „ джунгла “ на Итака “ от Дан Бари (първа страница, 19 май), рисува ярка картина на трагичните последни години и гибелта на един от Итака резидент, Томас Рат. Сърцата ни болят за фамилията на господин Рат и детето, което той оставя след себе си.

Въпреки това правя възражение против характерността на господин Бари за напъните на моята администрация да позволи преплетените проблеми на бездомността и престъпността, до момента в който бях кмет на Итака.

Престъпността в града като цяло понижа по време на моето ръководство, до момента в който работихме неуморно за основаване на жилища за уязвимите поданици на Итака. Ние изградихме по-достъпни жилища по време на нашата администрация, в сравнение с през предходните 40 години от историята на града взети дружно, както и преходни приюти за жителите на лагера за бездомни в джунглата. 16):

Проблемът са новинарските издания, които виждат политиката в Съединени американски щати като естествена, а не MSNBC.

Републиканците имат станете лъжлива политическа партия, подкрепяща въстанието и отказваща да одобри законните изборни резултати. Те отхвърлят да одобряват главните правила, които дефинират честните избори. По този метод към този момент няма никаква равностойност сред демократи и републиканци.

Като нация би трябвало да възстановим здрава двупартийна спортна система, която се преценява с демократичните правила. Това може да стане единствено в случай че преживеем актуалната опасност за нашата конституционна система на ръководство.

MSNBC е по-загрижен за спасяването на нашата народна власт, в сравнение с за насърчаването на политическа идеология. Дълъг живот.

Чейс Уеб
Портланд, Орегон.

Източник: nytimes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР