Дванадесет души бяха ранени по време на турбуленция на полет

...
Дванадесет души бяха ранени по време на турбуленция на полет
Коментари Харесай

Турбуленция по време на полет над Турция, 12 души са ранени

Дванадесет души бяха ранени по време на турбуленция на полет на Qatar Airways от Доха до Ирландия, който кацна безвредно в неделя, оповестиха управляващите на летището в Дъблин. Инцидентът идва седмица откакто пасажер почина и десетки бяха ранени, когато полет на Сингапурските авиолинии от Лондон попадна в сериозна турбуленция и беше отклонен към Банкок.

Шестима пасажери и шестима членове на екипажа са потърпевши при последния случай, когато полет QR017 на Qatar Airways претърпя турбуленция над Турция, се споделя в изказване на летището в Дъблин. Полетът кацна по разписание малко преди 13:00 ч. „ При кацането самолетът беше посрещнат от службите за незабавна помощ, в това число летищната полиция и нашата противопожарна и избавителна работа, защото шестима пасажери и шестима членове на екипажа (общо 12) на борда оповестиха за пострадвания, откакто самолетът претърпя турбуленция, до момента в който летеше над Турция. „ Екипът на летище Дъблин продължава да оказва цялостно подпомагане на земята на пасажерите и личния състав на самолетната компания “, се споделя в изказването.

Британец почина и повече от 100 души бяха ранени, когато полет SQ321 на Singapore Airlines претърпя изключителна турбуленция предишния вторник, принуждавайки самолета да направи спешно кацане в Банкок, където няколко души към момента се лекуват в болница. Пътниците и екипажът претърпяха пострадвания на черепа, мозъка и гръбначния дирек, когато бяха хвърлени от местата си по време на ужасяващото тестване на огромна надморска височина. Оттогава Singapore Airlines стегнаха разпоредбите за слагане на защитни колани. Експертите по въздушна сигурност споделят, че пасажерите постоянно са прекомерно небрежни по отношение на слагането на защитни колани, което ги излага на риск, в случай че самолетът попадне на непредвидена турбуленция. Учените също по този начин предизвестяват, че по този начин наречената турбулентност на чистия въздух, която е невидима за радара, се утежнява заради климатичните промени.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР