Президентът Володимир Зеленски назначи за началник на Обединеното командване на

...
Президентът Володимир Зеленски назначи за началник на Обединеното командване на
Коментари Харесай

Зеленски смени шефа на Обединеното командване на ВСУ

Президентът Володимир Зеленски назначи за шеф на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) бригаден военачалник Андрий Гнатов на мястото на генерал-лейтенант Юрий Содол, съобщи Ройтерс. Зеленски разгласи новината във вечерното си видеообръщение. До този процес се стига след поредност от известия в медиите за позволени неточности от Содол в продължаващата към този момент повече от две години война с Русия.

Володимир Зеленски съобщи, че Украйна е нанесла удари по над 30 съветски уреди за преправка и предпазване на нефт, съобщи Ройтерс.

Тази година украинските военни ускориха офанзивите против съветската петролна инфраструктура, като се стремят да пресечен доставките на нефт за съветската войска и да лимитират приходите на Москва за финансиране на войната ѝ против Украйна.  

" Ударени са повече от 30 петролни рафинерии, терминали и петролни хранилища на терористичната страна ", съобщи Зеленски пред офицери от Центъра за специфични интервенции " А " на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), участващи в офанзивите. Той не даде спомагателни детайлности, нито уточни интервал от време.

За ударите Украйна употребява свои безпилотни летателни апарати с огромен обхват на деяние, създадени както от военното разузнаване, по този начин и от ССУ.

" За безпилотните самолети на ССУ дистанцията от 1500 км към този момент не е проблем ", сподели Зеленски, явно визирайки удара от 9 май, когато бе осъществена офанзива против огромен нефтопреработвателен цех в съветската република Башкортостан.

При най-последното сходно нахлуване предишния петък безпилотни летателни апарати удариха сред които тази в Илски в Краснодарския край - един от най-големите производители на горива в Южна Русия, отбелязва Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР