Египет и Израел преговаряха в неделя за възобновяване на доставките

...
Египет и Израел преговаряха в неделя за възобновяване на доставките
Коментари Харесай

Израел и Египет преговарят за повторно отваряне на пропускателния пункт на фона на офанзивата в Рафах

Египет и Израел преговаряха в неделя за обновяване на доставките на помощ за Газа през южния пропускателен пункт в Рафах, до момента в който Израел продължи с атака в региона макар заповедта да прекъсване от Международния съд.

Съдът в петък дефинира като „ пагубни “ изискванията за палестинците, които към момента се укриват в Рафа, най-южния град в линията, където Израел стартира сухопътна атака и въздушни удари макар липса на останали сигурни убежища, в които хората да могат да избягат.

Хуманитарните условия за жителите на Газа се трансфораха в противоречива точка сред Израел и неговите съдружници, в това число Съединени американски щати, както и изиграха основна роля в решението на съда на Организация на обединените нации да подреди на Израел да предприеме нови краткотрайни ограничения.

p>

В неделя доставките на помощ от Египет за Газа бяха обновени, само че единствено през обособения пропускателен пункт Керем Шалом от Израел. Помощта от Египет беше спряна за няколко седмици след завладяването от Израел на страната на Газа на пропускателния пункт Р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР