Освободиха без обвинение охранителите на пловдивската болница Свети Георги“, които

...
Освободиха без обвинение охранителите на пловдивската болница Свети Георги“, които
Коментари Харесай

Пуснаха без обвинения охранителите на болницата, където почина чужденец

Освободиха без обвиняване охранителите на пловдивската болница „ Свети Георги “, които повалиха на земята пациент на лечебното заведение, който часове по-късно издъхна. Мъжът е английски жител. Той се бил държал надменно и е бил в нетрезво положение, обясниха тази заран от болничното заведение. Частната охранителната компания излезе с позиция до, че чиновниците са действали  професионално. Британският жител е на 68-години. Докаран е с кола за спешна помощ в Спешното поделение на болничното заведение.

„ Употребил е съществено количество алкохол в жилище в Пловдив. След рухване от личен растеж контузва главата си и с недоволства от главоболие, екип на Центъра за незабавна здравна помощ го транспортира до Спешен хирургичен кабинет. Пациентът е бил в устойчиво общо положение с положителни индикатори ”, сподели доцент доктор Кирил Атлиев - шеф на „ Спешно поделение “ УМБАЛ „ Св.Георги “- Пловдив.



След прегледи и проучвания дежурните хирурзи решили, че положението му не изисква да бъде приет в болница. Въпреки това му е препоръчана хоспитализация, която той отхвърля и след два часа напуща незабавния хирургичен кабинет, посочи доцент Атлиев. 

По данни на проверяващите британецът остава пред болничното заведение и упорства още веднъж да бъде прегледан. Така се стига до конфликтната обстановка с охранителите. След блъскането и рухването на земята е признат наново. Второто постъпване в болница е с цел да бъде изчистен организма му в Клиниката по токсикология.  

" Той е признат не поради това, че доста му се е изменило общото положение в аспект да се усложни и утежни, а той е признат, тъй като е изпуснал тазовите резервоари, с цел да може да бъде измит, изчистен. След което е превозен с наш екип до Клиниката по токсикология ”, изясни доктор Атлиев.

Там няколко часа по-късно английският жител почива. Докторите отхвърлят да има лекарска неточност и подценяване на положението. 
„ Ни минимум нямам такова подозрение от това, което видях, от това което е направено ”, сподели началникът на Спешното поделение.



В болничното заведение тече вътрешна инспекция с разпит на лекари и обзор на документи. От охранителната компания обявиха, че са работили професионално, даже повикали полиция, която си тръгнала, тъй като казусът не бил за тях.

„ При идването нашите охранители откриват лице в очевидно нетрезво положение и в неприятен външен тип, което да лежи на земята на към 20 метра от входа на болничното заведение. То се е държало надменно, употребявайки нецензурни думи на британски език. При опит да не бъде позволено вътре, след прикосновение с наш чиновник и под въздействие на алкохол губи равновесие и пада на земята, където остава да лежи ”, гласи позицията на охранителната компания.

Прокуратурата проверява към този момент дали е позволена лекарска неточност и дали експанзията, проявена от охранителите е влошила положението на пациента.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР