В сътрудничество с Kantar public, отделът за наблюдение на общественото

...
В сътрудничество с Kantar public, отделът за наблюдение на общественото
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ с по 6 места в следващия европарламент

В съдействие с Kantar public, отделът за наблюдаване на публичното мнение на Европейския Народното събрание предвижда разпределението на местата, пресметнати въз основата на желанията за гласоподаване в обособените страни членки по отношение на към този момент съществуващите политически групи.

Тъй като не може да са предскаже бъдещия брой и състав на парламентарните политически групи , тези прогнози за състава на идващия Европейски парламент са учредени на структурата на Парламента , чийто мандат изтича, и би трябвало да се възприемат като извадка от сегашната политическа обстановка , както е показана в изследванията по отношение на желанията за гласоподаване.
 Снимка 418845
Източник:

На основата на сегашните планове за гласоподаване в ЕС28, 751-те места в идващия Парламент ще бъдат разпределени по този метод .

От 2014 година насам, на националните подиуми са се появили нови политически обединения , които, съгласно сегашните данни от изследванията на публичното мнение, са в положение да получат места на идващите избори.

Прогнозите за техните места са сложени в категория " други ", защото те сега те не са част от нито една от политическите групи в Екологичен потенциал и не са членове на Европейска политическа партия. Тъй като не може да се допуска с коя политическа група те ще решат да се асоциират след изборите , тази категория е разграничена поравно от лявата и от дясната страна на пленарната зала.
 Снимка 418846
Източник:

Нито една от анкетите, употребявани за пресмятането на плануваните места, не е поръчвана от Европейския парламент.

Това са обществено налични изследвания на публичното мнение , оповестени от ясно разпознати национални институти в обособените страни членки . Използвани са единствено анкети от надеждни източници.
 Снимка 418848
Източник:

Според прогнозата за България, ГЕРБ и Българска социалистическа партия ще са с по 6 евродепутата в новия Екологичен потенциал след изборите на 26 май. Движение за права и свободи ще са с двама , а Вътрешна македонска революционна организация, " Демократична България " и ВОЛЯ с по един.

От началото на годината досега понижава разликата сред двете водещи партии в България . Ако през ф евруари Българска социалистическа партия получава към 30% от гласовете, а ГЕРБ над 35% , то сега Българска социалистическа партия е с 32,8% утвърждение, а ГЕРБ е под тях с 32,7% .

Разпределението в самия Екологичен потенциал - ЕНП остава с максимален блок от 180 евродепутати, след тях са социалистите и демократите със 149 евродепутати, а АЛДЕ са трети със 76 представители.
 Снимка 418847
Източник:

Всяка прогноза е в допълнение обяснена в Доклад по отношение на развиването на политическата конюнктура, който може да бъде свален тук.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР