Даниел Митов благодари на Столтенберг за посещението в момент, в

...
Даниел Митов благодари на Столтенберг за посещението в момент, в
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България

Даниел Митов благодари на Столтенберг за визитата в миг, в който България празнува 20-а годишнина като пълновръстен член на НАТО.

Митов означи водачеството и персоналния принос на Столтенберг при опазване единството на Алианса във времена на тежка геополитическа борба.

Народното събрание на България е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО от 25-и до 27 май. Форумът ще бъде открит в понеделник, 27 май, от ръководителя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Парламентаристите от 32-те страни членки на Алианса ще бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и служебния министър-председател Димитър Главчев, показаха от Народното събрание.

Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят основни тематики от дневния ред на евроатлантическата защита и сигурност с фокус върху поддръжката за Украйна. В София Асамблеята би трябвало да одобри своите рекомендации за идната среща на върха на НАТО във Вашингтон.

В пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО вземат участие близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации. Участниците в сесията ще обсъдят основни тематики от дневния ред на евроатлантическата защита и сигурност с фокус върху поддръжката за Украйна и целите на среща на върха на НАТО във Вашингтон през юли.

Утре служебният министър председател Димитър Главчев ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Министерския съвет. Двамата ще беседват на четири очи, след което ще се състои среща в уголемен формат с присъединяване на служебния министър на защитата Атанас Запрянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР