Президентът Румен Радев посети образователния и изследователски център Mathias Corvinus

...
Президентът Румен Радев посети образователния и изследователски център Mathias Corvinus
Коментари Харесай

Румен Радев: Образованието трябва да дава знания на младите хора

Президентът Румен Радев посети просветителния и проучвателен център " Mathias Corvinus Collegium " в Будапеща и се срещна с представители на управлението му.

Държавният глава беше посрещнат от генералния шеф доктор Золтан Салай, който показа историята, задачата, плановете, изследователската стратегия и интернационална активност на " Mathias Corvinus Collegium ".

Центърът надгражда образователните стратегии за учебните заведения и университетите, като обгръща възпитаници на разнообразни възрасти и студенти.

Профилирани са редица проучвателен стратегии, в които студенти и докторанти създават настоящи тематики. Центърът има лично издателство и притегля преподаватели в разнообразни области от целия свят.

Създаден през 1996 година, " Mathias Corvinus Collegium " се е утвърдил като влиятелна просветителна институция , която през днешния ден развива активност на 27 местоположения и има 7600 възпитаници.

" Образованието е основополагащ фактор за благосъстоянието на обществото и би трябвало да е приоритет на всяка страна, с цел да се развива сполучливо ", съобщи президентът Румен Радев по време на срещата.

По думите му, единствено познавайки историята си, културата и традициите си, младежите могат да се развиват като почтени жители на страната си и в същото време европейци.

Важно е образованието да предизвиква и развива сериозното мислене и да развива умения и добродетели, които да оказват помощ на младежите да се оправят със заобикалящите ги провокации, добави още президентът.

Румен Радев посети просветителния център през втория ден от визитата си в Унгария, където е по покана на унгарския си сътрудник Тамаш Шуйок.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР