В мрежата се появи видео, показващо летящ хеликоптер. Всичко би

...
В мрежата се появи видео, показващо летящ хеликоптер. Всичко би
Коментари Харесай

Удивително: Камера засне летящ хеликоптер, перките на който не се движат ВИДЕО

В мрежата се появи видео, показващо летящ хеликоптер. Всичко би било наред, само че перките на машината въобще не се движат. В началото мнозина са си помислили, че това е някаква смешка или монтаж, оповестяват международните издания.

Всъщност видеото не е обработвано. Всичко е обвързвано с видеокамерата, която е снимала с избрана периодичност на фрагментите. Така в действителния живот ни се коства, че придвижването е гладко, само че в последна сметка всяко придвижване се състои от поредност от фотоси, които са обединени в една видеопоредица. Във киноиндустрия това събитие се назовава „ стробоскопски резултат “.

Камерата може да снима фрагментите с периодичност, равна на броя на фрагментите в едно обхождане на перката на 360 градуса. Или пък една перка може просто да съумява да попадне на мястото на друга перка. Тогава също се основава усещането, че картината е статична.

Не е ясно по какъв начин тъкмо е била настроена камерата, само че може с убеденост да се каже, че казусът с мистериозния хеликоптер с неподвижни перки е оголен.

Видеото се популяризира из целия интернет и към него се подвигна доста звук. Докато не се появи пояснение за видяното, някои хора изграждаха много фантастични теории.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР