Революционното откритие на древен град на маите, който на пръв

...
Революционното откритие на древен град на маите, който на пръв
Коментари Харесай

Невъзможен за намиране: Откриха древен град на маите в джунглата

Революционното изобретение на античен град на маите, който на пръв взор е било " невероятно " да бъде открит, има капацитета да промени метода, по който хората схващат предишните цивилизации и метода, по който са живели.

Всички познаваме маите най-много поради (за щастие) неправилното им предсказване за края на света - всички помним суматохата от 2012 година - само че те са били и доста положителни в построяването на невероятни структури.

Издигащите се каменни пирамиди са били издигнати преди хиляди години и към момента стоят като знаци на богата цивилизация и антична просвета, в която са взели участие милиони хора, като мистерията е обвързвана с нейното сриване и с огромна част от историята към нея.

Все още не знаем за какво тъкмо са изчезнали маите, само че се допуска, че в някакъв миг сред 850 и 1000 година от н.е. цивилизацията е почнала да запада и в последна сметка да се срутва.

Те не са изцяло унищожени, а потомците на маите живеят и до през днешния ден, само че в този момент знаем повече за тях с помощта на неотдавнашното разкриване на един от изгубените им градове.



Дълбоко в гватемалската джунгла в Ел Мирадор се намира античен град на маите, който до момента е било съвсем невероятно да бъде открит.

Всъщност това е поредност от към 400 свързани между тях селища, някои от които са издигнати още преди 3000 години, а сред тях има пътища.

Археолозите са разкрили 417 селища, издигнати от маите и свързани с пътища на дължина към 110 благи, което е разказано като " първата магистрална система в света ".

Авторите на проучването, което стои зад това необикновено изобретение, споделят пред Washington Post, че този античен обвързван град е издигнат към 1000 година прочие н. е. и отключва " цялостен размер от човешката история, който в никакъв случай до момента не сме познавали ".

Ричард Хансен, професор по археология в Държавния университет на Айдахо, съобщи, че откритията са " изменящи разпоредбите на играта ", а археологът Енрике Ернандес от Университета в Сан Карлос съобщи, че откритието може да бъде толкоз значимо за разбирането на историята ни, колкото и пирамидите в Египет.



През последните 20 години Ернандес прекарва месеци наред в разкопки на Ел Мирадор, а новият античен град е открит едвам откакто напредъкът в технологиите разрешава на откривателите да претърсят по-точно джунглата.

Благодарение на технологията Lidar (Light Detection and Ranging) те съумяват да видят цялостния мащаб на античния град и да схванат, че гледат на необикновено комплицирани, свързани между тях селища с впечатляваща пътна система, която поддържа всичко дружно.

Сега те имат доста по-ясна визия за това какво има там, откривателите могат да създадат по-точни пътувания до античния град и да научат доста повече, въпреки че с 417 места за посещаване ще имат доста работа!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР