Управители на бар на популярния германски курортен остров Зилт повдигнаха

...
Управители на бар на популярния германски курортен остров Зилт повдигнаха
Коментари Харесай

Расистки лозунги в заведение в Германия предизивка и политиците

Управители на бар на известния немски курортен остров Зилт повдигнаха обвинявания, откакто винтернет се популяризира видеоклип, на който се вижда по какъв начин някои от посетителите скандират расистки лозунги от времето на националсоциализма, съобщи ДПА.

" Ако нашият личен състав беше забелязал въпросното държание, щяхме да реагираме неотложно. Щяхме да осведомяваме неотложно полицията и да повдигнем обвинявания. Сега успяхме да го създадем ", написаха в " Инстаграм " шефовете на известния ресторант " Пони " в елитния курорт Кампен. 

Във видеото, което продължава единствено няколко секунди, се вижда по какъв начин група младежи скандират " Чужденците вън! " и " Германия за германците ". На записа се вижда и мъж, който, наподобява, имитира мустаци на Хитлер с пръсти върху горната си джука. Органите на реда  проверяват участниците за вероятно подстрекаване и потребление на противоконституционни знаци.

Политици, измежду които и канцлерът Олаф Шолц, показаха възмущението си от видеото. Наксоро министърката на вътрешните работи Нанси Фезер съобщи пред " Функе Медиенгрупе ", че " всеки, който крещи нацистки лозунги като " Германия за германците...чужденците вън ", е позор за Германия ". 

За някои от забърканите видеото към този момент е довело до последствия. 

Вчера рекламната организация " Сървисплан Груп " разгласи в " Инстаграм ", че е уволнила без предупреждение служителя, взел участие в проявата.

" Не толерираме расизма под каквато и да е форма в нашата група от организации ", съобщи компанията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР