Валерия Велева: Разпространените от Афера“ записи за ПП-ДБ не са

...
Валерия Велева: Разпространените от Афера“ записи за ПП-ДБ не са
Коментари Харесай

Валерия Велева: Разпространените от „Афера“ записи за ПП-ДБ не са компромат, а документ!

Валерия Велева: Разпространените от „ Афера “ записи за ПП-ДБ не са компромат, а документ!

Според водещата журналистка от момента, в който „ Продължаваме промяната “ са качили скандалния запис на партийната си страница във Фейсбук, той към този момент става документ от предизборната акция.

Записите, публикувани от уеб страницата „ Афера “ провокираха истински вихър заради добре дочутите изречения от страна на Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова. Твърди се, че те са от заседание на „ Продължаваме Промяната ”.

Валерия Велева: Разпространените от „ Афера “ записи за ПП-ДБ не са компромат, а документ! 25.05.24 18:27 Огласиха значима вест за пътуващите до Гърция през лятото! 25.05.24 18:04 Поклон: Абитуриенти с тениски на бала, подариха 90 000 лева на сираци! 25.05.24 17:29 Румен Радев преди срещата с Виктор Орбан: България е за преустановяване на войната в Украйна 25.05.24 17:14 Пламен Павлов: Подготвя се прекъсване на преноса на „ Турски (Балкански) поток “ през България за района! 25.05.24 16:51

Темата пред Нова нюз разясниха доцент Георги Лозанов и журналистът Валерия Велева.

„ Какво чухме тези записи доста мъчно се схваща, само че по този начин или другояче се чуха неща, които „ Продължаваме Промяната ” не отхвърлиха. Тоест, че в техен диалог за предизборната акция през 2023 година, са обсъждали по какъв начин да попълнят своята партийна каса. Незаконното в тези диалози е, че се приказва за легален и противозаконен кеш. За кеш в торби – няма значение кой, от кое място и по какъв начин, значимото е да има кеш. Цитирам буквално Кирил Петков. Асен Василев, който е предстоящ финансов министър, споделя: „ имаме кеш в торби ”. Това е скандалното в тези записи ”, съобщи журналистът.

До момента, в който записите са били единствено в общественото пространство, е било допустимо да се приказва за компромат, твърди Велева.

„ В момента, в който те си го качиха на тяхната страница във Фейсбук, то към този момент става документ от тази предизборна акция ”, добави тя.

Качването на записите от партията е било необичайно, разгласи с неразбиране доцент Лозанов.

„ Явно „ Продължаваме Промяната ” търсят някакво обръщение през това, че не се тормозят от наличието на тези записи и не усещат, че носят някаква виновност ”, добави той.

Доц. Лозанов и Валерия Велева разясниха и изследването на социологическа агенция „ Тренд ”, което е направено преди публикуването на записите, за настройките преди изборите.

Горещо изследване дни преди вота: Победителят е явен, битката е за второ място сред тези партии

„ Според мен разновидностите за управлението са няколко: ГЕРБ, Политическа партия и още някоя политическа мощ. Или ГЕРБ, Движение за права и свободи и трета политическа мощ. Дотук стопираме с опциите ”, сподели журналистът Валерия Велева.

„ Струва ми се, че има наклонност, която стартира още с края на „ сглобката ”. Коалицията на Политическа партия и Демократична България да бъде мощно маргинализирана ”, уточни доцент Лозанов.

Източник: Нова телевизия

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР