Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели
Коментари Харесай

Илиана Раева пред БНТ: Ако Стилияна Николова си направи композициите, няма кой да я бие

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева показа насладата си след триумфа на Стилияна Николова на европейското състезание в Будапеща.

Стили стана безспорен европейски първенец в многобоя.
" Много съм щастлива. Стилияна завоюва по безапелационен метод с доста мощна игра. Беше доста съсредоточена с голямо предпочитание да се показа по най-хубавия метод. Тя не направи максимума, само че дано не бъдем максималисти. 4 точки разлика е безапелационна класа и мощ. Ако Стилияна си направи композициите, няма кой да я бие в света. Това се потвърди ", показа тя в изявление за Българска национална телевизия.
Столичанката поздрави екипа на гимнастичката и отличи значимостта на подготвителния развой.

" Искам да поздравя целия екип, който работи с нея. Те направиха невероятна промяна на работата в залата. Стилияна работи ужасно доста. Знаете какъв брой е тежък спортът ни. Ние от края на предходната година направихме генерални промени в подготовката, които оказаха своето значение. Искахме да подобрим психическото положение на девойките ", добави някогашната състезателка.

Боряна Калейн приключи четвърта в многобоя.

" Аз тежко претърпявам 4-ото място на Боряна Калейн, даже не мога да се развеселявам. Тежко се отнесох към него. Казах й съществени неща, тъй като тя може да направи ужасно доста. Тя е надарена, обаятелна и аристократична. Тя има композиции, които могат да борят златен олимпийски орден. Има какво да промени в подготовката си. На Боряна мястото й бе на стълбичката. Загатна го със съчетанията на обръч.

Многократната медалистка от европейски и международни шампионати пожела триумф на ансамбъла.

" Предстои ни тежка вечер с ансамбъла. Много са работили. Вчера направиха невероятна подиум подготовка. Съдиите им ръкопляскаха. Дано имат шанс. Много са мощни. Дано създадат съчетанията си ", приключи Раева.

Можете да гледате цялото изявление във видеото .



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР