Армията на страната агресор Русия започна да използва акваторията на

...
Армията на страната агресор Русия започна да използва акваторията на
Коментари Харесай

Русия вече изстрелва от Азовско море ракети срещу Украйна

Армията на страната агресор Русия стартира да употребява акваторията на Азовско море за разполагане на ракетоносци и офанзиви с ракети с морско базиране против Украйна. Това съобщи представителят на Военноморските сили на Украйна Дмитро Плетенчук, представен от Гордон.

" Четири ракети ( " Калибр " ) бяха изстреляни от акваторията на Азовско море и това е значим преломен миг, тъй като те го употребяват, смятайки го за по-безопасна акватория, в сравнение с Черно море. " – уточни Плетенчук.

Той означи, че окупаторите са основали заграждения в Керченския проток и считат да употребяват надводни ракетоносци в по-безопасното съгласно тях Азовско море.

" Но те евентуално не помнят, че Азовское море е покрай нас… Ние към този момент знаем, какво да вършим с това. " – добави представителят на украинските Военноморски сили.

По-раноПлетенчуккоментира, че защото за съветския флот е станало „ крайнонеудобно " в Черно море, руснаците сапрехвърлилив Азовско море частоткорабите си, които бяха основани в Крим ивНоворосийск. Понегови данни, в този момент в Азовско море се намират осем съветски военни кораба.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР